Aptauja: vairums Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju atbalsta ZRP lēmumu aicināt valdībā

Vairums Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju atbalsta Zatlera Reformu partijas (ZRP) lēmumu valdībā aicināt apvienību "Saskaņas centrs" (SC), kas pārstāv Latvijas krievvalodīgo iedzīvotāju intereses un līdz šim darbojusies tikai opozīcijā, liecina tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūras "TNS Latvia" aptauja.

Trešā daļa jeb 38% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem noteikti atbalsta ZRP lēmumu valdībā aicināt "Saskaņas centru", savukārt piektā daļa jeb 21% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju drīzāk atbalsta SC iesaisti valdībā.

Savukārt 14% ekonomiski aktīvo iedzīvotāju norāda, ka drīzāk neatbalsta ZRP lēmumu valdībā aicināt SC, bet 18% iedzīvotāju atklāj, ka noteikti neatbalsta ZRP lēmumu.

9% aptaujāto nav konkrēta viedokļa par Zatlera Reformu partijas (ZRP) lēmumu valdībā aicināt SC.

Aptauju "TNS Latvia" veica sadarbībā ar LNT raidījumu "900 sekundes", no 4. līdz 6.oktobrim ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 850 ekonomiski aktīvo Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem, kuriem ir Latvijas pilsonība.

Latvijā

ASV Finanšu ministrijas Finanšu noziegumu apkarošanas tīkls ("FinCEN") paziņojums par sankciju pret "ABLV Bank" atcelšanu ir nozīmīgs un svarīgs solis Latvijai, kas palīdzēs piesaistīt jaunas investīcijas, aģentūrai LETA sacīja ASV vēstnieks Latvijā Kristofers Robinsons.