ZRP un "Vienotība" atgriežas pie trīs partiju koalīcijas veidošanas sarunām

Zatlera Reformu partija (ZRP) un "Vienotība" piektdien vienojušās atgriezties pie sarunām par triju partiju koalīcijas veidošanu un to ekspertu darba grupās tiksies ar Nacionālo apvienību, to pēc ZRP un "Vienotības tikšanās sacīja premjers Valdis Dombrovskis.

"Labā ziņa ir tā, ka ir panākta vienošanās par dokumentu, kurā par dažādiem sabiedrības saliedētības jautājumiem pēc būtības ir piekritušas arī Nacionālā apvienība un "Saskaņas centrs". Taču sliktā ziņa ir tā, ka sarunas par četru vai divu plus divu partiju koalīcijas veidošanu nav izdevušās," sacīja Dombrovskis.

No piektdienas līdz pirmdienai ZRP ar "Vienotību" tiksies ar Nacionālo apvienību ekspertu grupās, lai runātu par finanšu un ekonomikas, tiesiskuma un humanitāro jautājumu blokiem.

Savukārt pirmdien "Vienotība" ar ZRP sanāks kopā divpusējā sarunā, lai kārtējo reizi lemtu par koalīcijas sarunu tālāko virzību.

Latvijā

ASV Finanšu ministrijas Finanšu noziegumu apkarošanas tīkls ("FinCEN") paziņojums par sankciju pret "ABLV Bank" atcelšanu ir nozīmīgs un svarīgs solis Latvijai, kas palīdzēs piesaistīt jaunas investīcijas, aģentūrai LETA sacīja ASV vēstnieks Latvijā Kristofers Robinsons.