Eksperti spriedīs par Latvijas migrācijas politiku

Tā kā Latvijai jāizstrādā imigrācijas politikas pamatnostādnes turpmākajiem gadiem, nākamnedēļ, 11.oktobrī, notiks diskusija "Kādai būt Latvijas migrācijas politikai?", informē Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē (PMLP).

Konferencē ar informatīviem ziņojumiem aicināti piedalīties gan dažādu valsts un nevalstisko organizāciju eksperti, gan arī pētnieki un akadēmiskie mācībspēki, kas analizējuši migrācijas tendences un to ietekmi uz Latvijas darba tirgu un tautsaimniecību kopumā.

Tajā diskutēs par aktuālo migrācijas jomā, Latvijas darba tirgus un darbaspēka migrācijas situāciju, imigrāciju un integrāciju, kā arī pasākuma dalībniekus iepazīstinās ar Ekonomikas ministrijas vidēja un ilgtermiņa darba tirgus prognozēm. Savukārt Starptautiskās Migrācijas organizācijas Rīgas biroja pārstāvis Ilmārs Mežs stāstīs, kad Latvijā sāks pietrūkt vietējā darbaspēka.

Pasākuma noslēgumā plānota ekspertu un politisko partiju pārstāvju diskusija par to, kādām būtu jābūt Latvijas imigrācijas politikas pamatnostādnēm.

Konferenci rīko PMLP kā Eiropas Migrācijas tīkla Latvijas kontaktpunkts.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais