Štokenbergs atbalstītu "Vienotības" koalīciju ar ZRP un SC

Lai gan apvienība "Vienotība" paudusi nostāju, ka koalīciju vajadzētu veidot tai kopā ar Zatlera Reformu partiju (ZRP) un Nacionālo apvienību, "Vienotībā" ietilpstošās "Sabiedrības citai politikai" (SCP) līderis Aigars Štokenbergs personīgi atbalstītu "Vienotības" koalīciju ar ZRP un "Saskaņas centru".

Štokenbergs "Latvijas avīzei" norādījis, ka "iet kopā ar ZRP un "SC" būtu prātīgs solis, jo viņi jau ir pauduši atbalstu Valdim Dombrovskim kā premjeram".

"Ir skaidrs, ka tieši viņam jāturpina vadīt valdību. Ceru, ka līdzīgu viedokli paudīs mūsu frakcijas vairākums," sacījis Štokenbergs.

Viņš arī piebildis, ka "Vienotība" vēl nav viena partija un nesen "Pilsoniskās savienības" spārns paudis viedokli, ka koalīcijā jāņem Nacionālā apvienība, nesaskaņojot to ar SCP un "Jaunā laika" pārstāvjiem. Tomēr Štokenbergs noraidījis apgalvojumus, ka viņš paslepus vestu kādas paralēlas sarunas ar SC.

Jau vēstīts, ka partijām koalīcijas veidošanas sarunas pagaidām nesokas. Šī ir jau trešā nedēļa pēc 11.Saeimas vēlēšanām, un joprojām nav skaidrības par koalīcijas sastāvu. Ceturtdien kļuva skaidrs, ka "Vienotības" ideja par četru partiju koalīcijas modeli, līdztekus ZRP iesaistot gan "Saskaņas centru", gan Nacionālo apvienību, neizdosies.

"Vienotība", lai arī piedāvājusi veidot plašāku koalīcijas modeli, aizvien par labāko iespējamo uzskata koalīciju ar ZRP un Nacionālo apvienību, bet ZRP – ar "Vienotību" un SC.

ZRP un "Vienotība" trešdien tikās ar Nacionālo apvienību (NA), kuras pārstāvji uzsvēruši, ka apvienība jebkurā gadījumā neiesaistītos valdībā, ja kāda ministra amats būtu SC pārraudzībā. Savukārt SC uzsver, ka atbalstīs jauno valdību, ja tajā būs SC virzīti ministri.

Ziņots arī, ka SCP valde un dome ceturtdien vakarā pieņēma lēmumu pilnībā atbalstīt premjera Valda Dombrovska ("Vienotība", "Jaunais laiks") sākto koalīcijas veidošanas procesu.

"Mums ir ticība visam, ko viņš dara. Kā viņš teiks, tā mēs viņu atbalstīsim," aģentūrai BNS pavēstīja SCP valdes loceklis Artis Pabriks. Pabriks.

Latvijā

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) šogad pirmajā pusgadā sakārtojusi 16 ēkas 11 adresēs, kurām piešķirts A un B kategorijas vidi degradējošas būves statuss, informē VNĪ valdes loceklis Andris Vārna.