Jaunas prasības un pārsteigumi no starptautiskiem aizdevējiem neesot gaidāmi

Jaunas prasības un pārsteigumi no starptautiskiem aizdevējiem nav gaidāmi, trešdien intervijā Latvijas Radio teica Ministru prezidents Valdis Dombrovskis.

Viņš atgādināja, ka šonedēļ Latvijā darbu uzsāka starptautisko aizdevēju tehniskā misija, savukārt pēc jaunās valdības apstiprināšanas sagaidāma aizdevēju pārskata misija.

"Attiecībā uz aizdevēju misiju, viens no svarīgākajiem jautājumiem ir argumentēt ēnu ekonomikas apkarošanas ietekmi uz budžetu. Kā zināms, šī gada budžetā ietekme no plāna ir ieskaitīta 15 miljonu latu apjomā, bet praktiskais efekts ir ievērojami lielāks. Mēs no savas puses izvirzīsim jautājumu par daudz lielāku plāna ietekmes uz budžetu ieskaitīšanu konsolidācijas pasākumos," teica premjers.

Viņš arī stāstīja, ka tehniskās misijas ietvaros ar aizdevējiem tiks pārspriesta esošā situācija, makroekonomiskās attīstības prognozes, nodokļu ieņēmumi.

Jau vēstīts, ka no pirmdienas līdz 11.oktobrim Latvijā darbosies starptautisko aizdevēju – Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) un Eiropas Komisijas (EK) – tehniskā misija.

Latvijā

Kāpēc pierobežā ar Krieviju Igaunijā, Narvā, masveidā tiek pārdoti dzīvokļi, savukārt Lietuvas Visaginā, gluži pretēji, cilvēki tos pērk? Vai aizsardzības līnijas izbūve uz robežas ar Krieviju, “pūķa zobi” un dzeloņstieples dod pārliecību par drošību vai, gluži pretēji, biedē? Kas notiek nekustamā īpašuma tirgū, kā mājokļu cenas pierobežas reģionos atspoguļo realitāti, un kāpēc Latvijas pierobežas reģionā netiek būvēti jauni mājokļi?

Svarīgākais