Apstiprina "airBaltic" akcionāru galīgo vienošanos

Valdība pirmdien ārkārtas sēdē apstiprināja galīgo vienošanos par Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" turpmāko finansējumu un pārvaldību starp valdību, privāto akcionāru "Baltijas Aviācijas sistēmas" (BAS) un lielākajiem kreditoriem, žurnālistus pēc valdības sēdes informēja satiksmes ministrs Uldis Augulis.

Viņš pastāstīja, ka valdības sēdē saskaņoti visi tehniskie jautājumi, panākot galīgo vienošanos.

Pēc Auguļa teiktā, pirmdien līdz pulksten 15 varētu parakstīt visus dokumentus, savukārt ap pulksten 16 Satiksmes ministrija (SM) rīkos preses konferenci, kurā kopā ar valdības piesaistīto konsultantu "Prudentia" un lielākajiem "airBaltic" aizdevējiem informēs par vienošanos. Līdz ar to pašlaik ministrs plašāku informāciju nesniedza.

Paredzēts, ka SM atsevišķi pirmdien paziņos par preses konferences laiku.

Latvijas valsts un BAS "airBaltic" pamatkapitālā ieguldīs 153 miljonus eiro (107 miljonus latu).

Kompānija "airBaltic" veic tiešos lidojumus no trim Baltijas valstu galvaspilsētām – Rīgas, Viļņas un Tallinas, kā arī nodrošina aviosatiksmi vairākos iekšzemes maršrutos Somijā.

"airBaltic" dibināts 1995.gadā, tā lielākie akcionāri ir Latvijas valsts ar 52,6% akciju un BAS ar 47,2% akciju, kas tās 2009.gada sākumā iegādājās no SAS. BAS 50% kapitāldaļu pieder "airBaltic" prezidentam un izpilddirektoram Bertoltam Flikam, bet vēl 50% – Bahamu salās reģistrētai kompānijai "Taurus Asset Management Fund Limited".