Zatlers: SC vairāk atbalsta reformas nekā "Vienotība"

Apvienība "Saskaņas centrs" pašlaik izrāda lielāku atbalstu Zatlera Reformu partijas (ZRP) iecerētajām reformām nekā "Vienotība", pirmdien Latvijas Radio norādīja ZRP līderis Valdis Zatlers.

"Ja mēs runājam par reformām, tad šobrīd mūsu reformām atbalstošāks šobrīd ir “Saskaņas centrs”, nevis “Vienotība”. Tas tā jocīgi izklausās, bet sarunu gaitā mēs redzējām - “Vienotībai” ir tomēr vairāk tāda konservatīva pieeja – nekādas reformas, viss ir kārtībā," sacīja Zatlers.

Tomēr viņš uzsvēra, ka, runājot par tiesiskumu un nacionālajiem jautājumiem, “Vienotība” ir ZRP sabiedrotais trīs partiju koalīcijā kopā ar SC.

"Līdz ar to mēs varam viens otru uzmanīt, lai tie solījumi, kas tiks doti valdības deklarācijā, tiktu izpildīti," klāstīja Zatlers.

Jau vēstīts, ka Zatlera Reformu partijas valde naktī uz sestdienu pieņēmusi lēmumu veidot valdību kopā ar "Vienotību" un "Saskaņas centru". SC atzinīgi novērtējis šādu lēmumu un paudis gatavību runāt par Valdi Dombrovski ("Vienotība") kā premjeru.

Tikmēr "Vienotības" līderi ir skeptiski par sadarbību ar SC un vairāk sliecas uz Nacionālās apvienības pusi. "Vienotības" valde par šo piedāvājumu lems pirmdien.

Latvijā

Valmierā 12.oktobrī jau trešo gadu notiks Simjūda tirgus, kas pulcēs apmēram 350 tirgotājus, aģentūru LETA informēja Valmieras novada pašvaldības Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece Zane Bulmeistare.