Nacionālā apvienība prezidentam par labāko koalīciju min ZRP, Vienotību un NA

Nacionālās apvienības (NA) pārstāvji Valsts prezidentam Andrim Bērziņam kā pašlaik Latvijai labāko koalīciju minējuši tādu, ko veido Zatlera Reformu partija, "Vienotība" un NA. Pēc NA uzskata, SC iekļaušana koalīcijā radītu neprognozējamas sekas, to pēc tikšanās ar prezidentu sacīja apvienības pārstāvis Raivis Dzintars.

Lai gan prezidents arī sarunā ar Nacionālo apvienību uzsvēris, ka koalīcijai jābūt pēc iespējas plašākai, apvienība uzskata, ka "viens ir vēlamās iespējas, bet otrs – reālās iespējas", un NA būtu gatava iesaistīties koalīcijā arī ar Zaļo un zemnieku savienību, taču Zatlera Reformu partija ar šo politisko spēku neredz iespējas sadarboties.

Savukārt NA premjera amata kandidāts Gaidis Bērziņš pastāstīja, ka prezidentam vēlreiz izklāstīts NA valdes aicinājums veidot nacionālu valdību, un esot radies iespaids, ka prezidents tam varētu dot savu atbalstu.

Ar prezidentu pārrunāti ekonomikas jautājumi, tostarp nodokļi, nodarbinātība un citi.

Valsts prezidentam ceturtdien vēl paredzētas sarunas ar Zaļo un zemnieku savienību, un pēc tām Bērziņš nāks klajā ar vērtējumu par sarunu pirmo kārtu ar partijām.

Latvijā

Valmierā 12.oktobrī jau trešo gadu notiks Simjūda tirgus, kas pulcēs apmēram 350 tirgotājus, aģentūru LETA informēja Valmieras novada pašvaldības Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece Zane Bulmeistare.