Valdība atbalsta 6000 latu pabalsta piešķiršanu jaundzimušo trīnīšu ģimenei

Valdība otrdien nolēma piešķirt 6000 latu pabalstu nesen dzimušo trīnīšu ģimenei.

Šim mērķim no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem valdība nolēma atvēlēt kopumā 8000 latu, ieskaitot nodokļus. Pabalsta izmaksu nodrošinās Labklājības ministrija.

Jau vēstīts, ka Rīgas Dzemdību namā 15.septembrī dzimušie trīnīši – divi puisīši un meitenīte – ir pirmie šogad dzimušie trīnīši Latvijā. Vecāki ir devuši bērniem vārdus Elizabete, Alekss un Marks.

Labklājības ministrijā informēja, ka ģimenēm, kurās piedzimuši trīnīši, tiek sniegts vienreizējs materiālais atbalsts, izmaksājot valsts sociālo pabalstu. Vienreizējs pabalsts ģimenēm, kurās piedzimst trīnīši, tiek izmaksāts jau vairāk nekā 10 gadu. 2004. un 2005.gadā pabalsta apmērs bija trīs tūkstoši latu, 2006.gadā to paaugstināja līdz pieciem tūkstošiem latu, bet kopš 2008.gada pabalsts ir seši tūkstoši latu.

Pēdējos gados visvairāk trīnīšu pasaulē nācis 2005.gadā, kad trīnīši piedzima četrās ģimenēs. 2006.gadā Latvijā trīnīši piedzima divās ģimenēs, 2007.gadā – vienā ģimenē, 2008.gadā – trijās ģimenēs, 2009.gadā –vienā ģimenē, arī 2010.gadā trīnīši piedzima vienā ģimenē.

Pašlaik Latvijā ir apmēram 25 545 ģimenes ar trim bērniem, liecina LM sniegtā informācija. Kopš gada sākuma ģimeņu ar trim bērniem skaits ir pieaudzis par 453 ģimenēm.

Jau vēstīts, ka arī Rīgas dome (RD) trīnīšu ģimenei nolēmusi piešķirt vienreizēju pabalstu 3000 latu apmērā. Trīnīšu vecāki – rīdzinieki Ģirts un Viktorija Buividi – ir Rīgas pašvaldības policijas darbinieki.

Latvijā

Rīgas Pieminekļu aģentūra 25. septembrī Latgales parkā demontēja piemiņas zīmi – akmeni Maskavas dārza izveidei. Akmens uzstādīšana nebija saskaņota ne Rīgas būvvaldē, ne citā institūcijā, līdz ar to piemiņas zīme konkrētajā vietā uzstādīta un līdz šim atradās neatbilstoši normatīvajiem aktiem, informē Rīgas dome.

Svarīgākais