Stājoties amatā, Bērziņš par savu naudu uzsācis pilnveidot angļu valodu

© president.lv

Stājoties amatā, Valsts prezidents Andris Bērziņš par savu naudu uzsācis pilnveidot angļu valodu, liecina prezidenta preses sekretāres Līgas Krapānes teiktais laikrakstam "Diena".

Pēc viņas vārdiem, stājoties amatā, Bērziņš par savu naudu ir sācis regulāru angļu valodas papildināšanas kursu.

Krapāne norādīja, ka prezidents vizītes laikā ASV, visās divpusējās sarunās ar citu valstu vadītājiem ir brīvi runājis angļu valodā, bez tulka starpniecības, pilnībā pārvaldot sarunu tematu.

"Angļu valodas izruna nav gluži tas pats, kas valodas pārvaldīšana. Pie izrunas uzlabošanas vienmēr var strādāt un ir jāstrādā," piebilda Krapāne.

Diskusijas par prezidenta angļu valodas prasmēm un izrunu sākušās pēc Bērziņa teiktās runas šonedēļ ANO Ģenerālās asamblejas atklāšanā, ko viņš sacīja angļu valodā.

Avīze atgādina, ka angļu valoda iepriekš bijusi klupšanas akmens vairākām amatpersonām. Tautā jau folklorizējies gadījums ar bijušo finanšu ministra Ata Slaktera sniegto interviju Bloomberg Television, kurā ministrs demonstrēja visai vājas valodas zināšanas prasmes.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais