Ekspertu grupā valdības deklarācijas izstrādei iesaistīs arī Nacionālo apvienību

Ekspertu grupas darbā, izstrādājot valdības deklarācijas pamatus, iesaistīties arī Nacionālā apvienība, žurnālistiem trešdien pavēstīja "Vienotības" premjera amata kandidāts, esošais Ministru prezidents Valdis Dombrovskis pēc trīspusējām sarunām starp "Vienotību", Zatlera Reformu partiju (ZRP) un Nacionālo apvienību (NA).

Grupu darbs notiks divos trijniekos – abās ekspertu grupās būs "Vienotības" un Zatlera Reformu partijas pārstāvji, bet vienā grupā vēl būs Nacionālās apvienības biedri, bet otrajā – "Saskaņas centra" (SC) pārstāvji.

"Vienotības" līdere Solvita Āboltiņa gan atzina, ka viņai nav īsti skaidrs šāds ekspertu grupu formāts un līdz ar to, kā turpināsies sarunas par jaunās koalīcijas izveidi.

Savukārt par ZRP un SC tikšanos otrdien, neesot klāt "Vienotības" pārstāvjiem, "Vienotība" un ZRP sīkāk izrunās piektdien paredzētajā divpusējā sarunā.

Joprojām nav skaidrības par iespējamo koalīcijas modeli.

NA premjera amata kandidāts Gaidis Bērziņš vēlreiz atgādināja valdes lēmumu par aicinājumu veidot nacionālu valdību. Apvienībai ir daudz kopīga ar "Vienotību" un ZRP tiesiskuma un ekonomikas jautājumos, taču sarunas vēl ir jāturpina, viņš norādīja.

Savukārt uz jautājumu, vai Nacionālā apvienība nejūtas atstumta salīdzinājumā ar SC, Bērziņš skaidru atbildi nesniedza.

Trešdien vēl paredzētas sarunas starp "Vienotību", ZRP un SC, kā arī SC un Zaļo un zemnieku savienības pārstāvju tikšanās.