Nacionālo apvienību no Kurzemes, visticamāk, pārstāvēs Gaidis Bērziņš un Dzintars Kudums

Nacionālo apvienību no Kurzemes, visticamāk, pārstāvēs apvienības premjera amata kandidāts Gaidis Bērziņš un Priekules novada Kalētu pagasta pārvaldes vadītājs Dzintars Kudums, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas interneta vietnē otrdien publicētie provizoriskie vēlēšanu rezultāti par visiem 155 iecirkņiem Kurzemes apgabalā.

Bērziņš arī saņēmis visvairāk plusiņu – 5850, savukārt svītrots viņa vārds ir 804 vēlēšanu zīmēs. Savukārt Kudums, kurš startēja ar ceturto numuru, saņēmis 2317 plusiņus un 589 svītrojumus.

Aiz svītras palicis Grobiņas vidusskolas tehniskais darbinieks Raivis Blumfelds, kurš startēja ar otro numuru, un Saeimas deputāta palīdze Guntra Riņķe, kura startēja ar trešo numuru.

Visvairāk svītrojumu Nacionālās apvienības sarakstā Kurzemes vēlēšanu apgabalā saņēmis operdziedātājs Nauris Puntulis – 1166 vēlētāji viņa vārdu svītrojuši, bet 1803 ievilkuši plusiņu, kā arī latviešu mūziķis un pedagogs Juris Pavītols – 1106 svītrojumi un 1709 plusiņi. Puntulis startēja ar piekto numuru, bet Pavītols bija saraksta pirmspēdējais numurs.

Oficiālie vēlēšanu rezultāti tiks paziņoti triju nedēļu laikā.

Svarīgākais