"Vienotība" pieļauj arī turpmāku sadarbību ar ZZS

Lai arī viens no "Vienotības" potenciālajiem koalīcijas partneriem – Zatlera Reformu partija – nesadarbosies ar Zaļo un zemnieku savienību (ZZS), "Vienotība" tomēr neizslēdz turpmāku sadarbību ar šo apvienību.

To pirmdien pēc koalīcijas partiju tikšanās žurnālistiem atzina Ministru prezidents Valdis Dombrovskis ("Vienotība").

"Mēs pašreiz šo [Zatlera Reformu partijas] nosacījumu respektējam, bet jebkurā gadījumā esam nepieciešamības gadījumā gatavi arī turpmāk konsultēties ar ZZS," teica Dombrovskis.

Viņš arī pateicās ZZS par sadarbību aizvadīto divarpus gadu laikā, kad kopīgiem spēkiem izdevies pārvarēt ekonomisko finanšu krīzi un balsots par nepopulāriem lēmumiem, lai gan bijušas arī grūtības un atšķirīga izpratne vairākos jautājumos.

Savukārt ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis sacīja, ka pirmdien sarunas laikā ZZS pārstāvji apliecinājuši, ka šīs valdības laikā turpinās konstruktīvu darbu savās pārraudzības ministrijās un par aktuālajiem jautājumiem valdībā.

Savukārt, runājot par darbu nākamajā Saeimā, ZZS ir gatava darboties opozīcijā.

"Skatīsimies. Esam gatavi arī konstruktīvi strādāt, atbalstot arī turpmāk "Vienotības" pārstāvjus," norādīja Brigmanis un piebilda, ka pārāk neskumst par to, ka prognozējams darbs opozīcijā.

"Ja ir prieks strādāt par deputātu, ir jābūt gatavam strādāt gan pozīcijā, gan opozīcijā - tā ir parlamentārā darba prakse. Tas ir liels pagodinājums, paldies vēlētājiem par šo uzticību," teica Brigmanis un piemetināja, ka ievēlēšana Saeimā nākusi, pateicoties pietiekami lielam uzticības kvorumam.

Uz piebildi, ka ZZS vēlēšanās zaudējusi lielu daļu balsotāju, Brigmanis vien atbildēja, ka "par to nevajag satraukties. Dzīve ir gara vēl priekšā. Ir bijuši sliktāki rezultāti, ir bijuši labāki".

Jau vēstīts, ka saskaņā ar provizoriskajiem rezultātiem Saeimas ārkārtas vēlēšanās ar 28% atbalstu uzvarējis "Saskaņas centrs", otrajā vietā ir Zatlera Reformu partija (21%), trešajā – "Vienotība" (19%). Nacionālā apvienība ieguvusi 14% balsu, bet Zaļo un zemnieku savienība – 12%.

Svarīgākais