Māris Gulbis noslēpumains par savu startēšanu konkursā uz KNAB priekšnieka amatu

Bijušais iekšlietu ministrs un politiķis Māris Gulbis pagaidām ne apstiprina, ne noliedz pieteikšanos konkursā uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka amatu.

Uz jautājumu, vai atbilst patiesībai informācija, ka viņš pieteicies konkursā uz KNAB priekšnieka amatu, bijušais politiķis atbildēja: "Es nevaru ne noliegt, ne apstiprināt šo ziņu, jo cik es saprotu konkurss beidzas šodien un Valsts kanceleja drīzumā publiskos likumā paredzētajā kārtībā informāciju, kuri pieteikušies."

Arī uz jautājumu, kāpēc ir tāda slepenība, Gulbis atbildēja, ka pagaidām nevar ne noliegt, ne apstiprināt informāciju par pieteikšanos.

Portāls "pietiek.com" vēsta, ka pagājušajā piektdienā Valsts kancelejā saņemts Gulbja pieteikums konkursā uz vakanto KNAB priekšnieka amatu.

Pirmdien, 19.septembrī, beidzas termiņš, līdz kuram var pieteikties konkursā uz KNAB vadītāja amatu.

Pagaidām oficiāli zināms, ka konkursā pieteikušies trīs pretendenti, kuru vārdi tiks atklāti pēc konkursa beigām 19.septembrī.

Viens no kandidātiem ir bijušais muitas vadītājs Kalvis Vītoliņš. Ja apstiprināsies ziņas par Gulbi, tad viņš būs jau ceturtais kandidāts.

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais