Cimdars oficiālos rezultātus jau nākamnedēļ nesola

Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) vadītājs Arnis Cimdars oficiālos 11.Saeimas vēlēšanu rezultātus nesola jau nākamnedēļ, savukārt ziņas par deputātu kandidātiem izdarītajām atzīmēm ‒ plusiņiem un svītrojumiem ‒ internetā varētu parādīties jau pirmdien.

Cimdars žurnālistiem svētdien pastāstīja, ka lielākajā daļā iecirkņu informācija par plusiņiem un svītrojumiem jau ir apkopota, taču, ņemot vērā iepriekšējo vēlēšanu pieredzi, kad saņemti "nikni uzbrukumi" par neprecīzu informāciju, Cimdars šogad nolēmis rīkoties citādi. Tomēr, ievērojot žurnālistu lūgumu, CVK vadītājs apliecināja, ka internetā plusiņi un svītrojumi parādīsies jau pirmdien.

Oficiālie vēlēšanu rezultāti tiks apkopoti ne ātrāk kā četru dienu un ne vēlāk kā triju nedēļu laikā. Tomēr Cimdars prognozēja, ka galīgie rezultāti būs ātrāk nekā noteiktais maksimālais termiņš.

"Uz nākamās nedēļas beigām solīt negribētu, visticamāk tā būs aiznākamā nedēļa," atzina Cimdars.

Pašlaik CVK nav saņēmusi informāciju par iespējamiem pārkāpumiem, kas būtu ietekmējuši vēlēšanu rezultātus vai deputātu sadalījumu Saeimā.

Latvijā

Lai gan latviešu cilvēki ir atturīgāki, mierīgāki un spēj sadzīvot ar mazāk saules un vairāk lietus, tomēr starp mums ir daudz tādu, kas burtiski “slimo” ar Itāliju. Iemīlējušies Itālijā līdz sirds dziļumiem un sakairinātām garšu kārpiņām, arī Latvijā ļaudis meklē dienvidzemes burvību ēdienos, vīnogu dzērienos un dabiskajā priekā par dzīvi.

Svarīgākais