Kāds vēlētājs uz CVK aizsūtījis ieskenētu 20 latu zīmi

Kāds vēlētājs uz Centrālo vēlēšanu komisiju (CVK) aizsūtījis ieskenētu 20 latu zīmi, svētdienas rītā intervijā Latvijas Televīzijai (LTV) pastāstīja CVK vadītājs Arnis Cimdars.

Sestdien, vēlēšanu dienā, Cimdars esot saņēmis ieskenētu 20 latu zīmi, uz kuras bija kāda politiķa vārds, kam šī zīme veltīta.

Portāls "Bauskas Dzīve", atsaucoties uz vēlēšanu komisijas sniegto informāciju, vēsta, ka banknote atrasta vienā no vēlēšanu aploksnēm Iecavā. Uz 20 latu naudaszīmes bijis arī veltījums Ventspils mēram: "A.Lemberga kungam par viņa mūža lielo ieguldījumu aktiermākslā." Līdz ar banknoti aploksnē atradusies ari derīga vēlēšanu zīme. CVK vadītājs informējis, ka nauda tomēr nonāks valsts budžetā.

LTV svētdien no rīta Cimdars arī uzsvēra, ka viņam nav ziņu, ka būtu apstiprinājušās publiski izskanējušās ziņas par iespējamu balsu pirkšanu.

"Drošības iestādes bija gatavas sadarboties, un mēs arī aicinājām cilvēkus informēt, manot balsu pirkšanas pazīmes vai aģitāciju. Šī informācija tika nodota tālākai pārbaudei. Man nav informācijas, ka šādas ziņas būtu apstiprinājušās," pavēstīja Cimdars.

Savukārt, vērtējot vēlētāju aktivitāti ārkārtas vēlēšanās, kas ir zemākā atjaunotās Latvijas vēsturē, Cimdars jokojot teica, ka tā ir augstākā ārkārtas vēlēšanu gadījumā.

"Vēlēšanas sagatavotas rekordīsā laikā, un cilvēki, kas tika pieaicināti, savu funkciju veica ļoti labi.. Šis aktivitātes samazinājums nav vērtējams kā samazinājums, bet kā svārstības.. Man nešķiet, ka vērojams liels aktivitātes kritums," sprieda Cimdars.

Svarīgākais