Lembergs: valdība jāveido divām šķīstajām mūķenēm ‒ SC un ZRP

© Kaspars Krafts, f64

Jaunā valdība būtu jāveido divām šķīstajām mūķenēm ‒ "Saskaņas centram" (SC) un Zatlera Reformu partijai (ZRP), pēcvēlēšanu dienā intervijā LNT pavēstīja Ventspils mērs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij", Zaļo un zemnieku savienība).

"Es domāju, ka jāveido divām šķīstām mūķenēm ‒ Zatleram kopā ar "Saskaņas centru", jo Zatlers 28.maijā pieprasīja, ka Valdim Dombrovskim ("Vienotība") jāveido valdība ar "Saskaņas centru". Tagad ir visas iespējas divām partijām, kas nav bijušas pie varas, izveidot vairākumu. Un tie, kas bija pie varas, lai pasēž opozīcijā, ieskaitot "zaļos zemniekus"," sacīja Lembergs.

Uz jautājumu par ZZS taktiku un sarunām par koalīcijas izveidošanu Lembergs atbildēja, ka "pastarīši ar saimniekmeitām" nerunā. "Pirmā roka ir "Saskaņas centram", otrā ir Zatleram, tā ka ZZS nav nekādu lielu manevra iespēju," viņš piebilda.

Lembergs nešaubās, ka Nils Ušakovs būs premjers, ZRP premjera amata kandidāts Edmunds Sprūdžs būs finanšu ministrs, bet Zatlers ‒ veselības ministrs. "Valdība jau ir skaidra. Šie baltie un pūkainie nedrīkst pirmajā dienā piekrāpt vēlētājus," teica Ventspils mērs.

Viņaprāt, "Vienotībai" nevar būt vadība ne Ministru kabinetā, ne parlamentā, un "Vienotībai" tāpat kā ZZS ir jābūt opozīcijā, jo tauta 10.Saeimu ir patriekusi. "Tāda ir vēlētāju griba," viņš uzsvēra.

Svarīgākais