Vīķe-Freiberga: Ušakovam bravo par spēju atzīt Latvijas okupāciju

Eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga atzīst Nila Ušakova ("Saskaņas centrs") spēju runāt par Latvijas okupāciju par lielu panākumu.

"Galvenais, ka tos vārdus viņš ir varējis dabūt pār lūpām. Par to es tikai priecājos un viņu apsveicu, ka viņš to ir spējis izdarīt [..] Ļoti labi, ļoti labi, bravo," atbildot uz aģentūras BNS jautājumu, sacīja Vīķe-Freiberga.

Jau vēstīts, ka Ušakovs Rīgas konferencē pieņemšanā ārvalstu viesiem piektdien atzinis padomju okupāciju.

Vairāki pieņemšanas dalībnieki aģentūrai BNS apliecināja, ka Ušakovs atzinis padomju okupāciju, norādot, ka "pirms divdesmit gadiem Latvija atjaunoja neatkarību pēc padomju okupācijas".

Tomēr lūgts komentēt notikušo, Ušakovs aģentūrai BNS uzsvēra, ka ne viņš, ne SC neizmanto vēsturiskos jautājumus iekšpolitiskajām debatēm. "Mums nekad nav bijis šaubu par to, kas notika Latvijā pirms 1940.gada. Taču, ja kāds mēģina ar to mūs eksaminēt, tad mums ar šādiem politiskajiem spēkiem vairs nav par ko runāt," norādīja Ušakovs.

Atbildot uz jautājumu, kādēļ viņš padomju okupāciju atzinis tieši ārvalstu viesiem pirmsvēlēšanu vakarā, Ušakovs atkārtoja iepriekš teikto, paskaidrojot, ka SC neizmanto vēstures jautājumus iekšpolitisko jautājumu risināšanā.

SC līderis uzsvēra, ka Latvijā nedzīvo okupanti un nav pretenziju par kompensācijām.

Svarīgākais