Latvijas pilsoņi Igaunijā aktīvi balso Saeimas ārkārtas vēlēšanās

Latvijas pilsoņi Igaunijā sestdien aktīvi balso Saeimas ārkārtas vēlēšanās, apmeklējot vēlēšanu iecirkni Latvijas vēstniecības telpās Tallinā, ziņo Latvijas vēstnieks Igaunijā Kārlis Eihenbaums.

Līdz pulksten 15.40 šajā iecirknī nobalsoja 182 cilvēki. Vairākums no viņiem bija tūristi, kas no Latvijas iebraukuši Igaunijā atpūsties.

"Latvijas pilsoņi izrāda augstu aktivitāti - pirmie balsošanas dalībnieki atnāca uz iecirkni pulksten 7.10 uzreiz pēc tā atvēršanas. Otrais aktivitātes vilnis bija no pulksten 11 līdz 14. Pārsvarā tie bija Igaunijā iebraukuši tūristi no Latvijas, kas ar lielu atbildību pilda savu pilsonisko pienākumu," sacīja Eihenbaums.

Saskaņā ar viņa teikto Igaunijā pastāvīgi dzīvojošie Latvijas pilsoņi piedalās vēlēšanās mazāk aktīvi, daži no viņiem nodzīvojuši Igaunijā 30 līdz 40 gadus un uzskata, ka vairs tiks labi nepazīst pašreizējo Latvijas dzīvi, lai balsotu "no tālienes".

"Mēs uzskatām, ka kopumā Latvijas pilsoņu aktivitāte Igaunijā šodien būs tāda kā iepriekšējās vēlēšanās 2010.gada oktobrī, kad nobalsoja apmēram 300 cilvēku," piebilda vēstnieks.

7.Saeimas vēlēšanās nobalsoja 200 Latvijas pilsoņi Igaunijā, 8.Saeimas vēlēšanās - 249, bet 9.Saeimas vēlēšanās 2006.gadā - vairāk nekā 400.

Igaunijā vienīgais balsošanas iecirknis Latvijas Saeimas vēlēšanās atrodas vēstniecības telpās Tenismegi ielā 10 Tallinas centrā un ir atvērts no pulksten 7 līdz 20.

Eihenbaums sacīja, ka Igaunijā pastāvīgi vai uz laiku dzīvojošie Latvijas pilsoņi varēja nobalsot agrāk pa pastu, nosūtot uz vēstniecību aizpildītus biļetenus slēgtās aploksnēs. Šogad tādu iespēju izmantoja četri Latvijas pilsoņi.

Igaunijā dzīvo nedaudz vairāk kā 2000 Latvijas pilsoņu.

Svarīgākais