Taurenes iecirknī rindu izveido vairāk kā simts ģeogrāfu, kas dodas uz sporta spēlēm

Taurenē Nēķenes muižā nobalsojuši arī vairāk nekā simts ģeogrāfu, uz brīdi vēlēšanu iecirknī izveidojot pat rindu, informē viens no ģeogrāfiem Toms Bricis.

Viņš pastāstīja, ka Nēķenes muižas vēlēšanu iecirknī sestdien ieradušies divi autobusi ar ģeogrāfiem, kā arī vēl vairāki ar privāto transportu.

Lai arī uz mirkli izveidojusies rinda, vēlēšanu iecirkņa darbinieki, kuri iepriekš par lielo pieplūdumu brīdināti, bijuši atsaucīgi un laipni, un ģeogrāfi savas balsis nodevuši bez aizķeršanās.

Neliela aizkavēšanās jau nobalsojušajiem gan radusies, jo vienam no autobusiem pie iecirkņa pārsprāgusi riepa. Taču kopējo labo noskaņu tas nav sabojājis.

Kopīga ģeogrāfu balsošana šajās vēlēšanās notikusi, jo Taurenē šajā nedēļas nogalē notiek ģeogrāfu sporta spēles.

Latvijā

Lai avīzes “Kurzemes Vārds” 1919. gada 3. oktobrī nodrukātais apsveikums jaundibinātajai Latvijas Universitātei atgādina, ka augstskolu Latvijas valsts nodibināja kara laikā: “Lai pulcējas ap to kā droši sargi mūsu jaunekļi stiprām bruņām un asiem šķēpiem varenajās rokās uz cīņu pret tumsības varu, kas kā baigi draudoši ķēmi vēl spiežas ap Gaismas kalnu, kurā lepni pacēlusies mūsu jaunā Burtnieku pils.”

Svarīgākais