Policija konstatē aģitācijas materiālus, pārsvarā - namu kāpņutelpās

Dažādos Rīgas rajonos un citviet Latvijā piektdien policija konstatējusi aģitācijas materiālus, pārsvarā tie bijuši izvietoti namu kāpņutelpās.

Rīgā vairākās vietās ir konstatēti dažādu partiju aģitācijas materiāli un pārsvarā tie izvietoti namu kāpņutelpās. Policija novērojusi, ka lielākoties sestdien atrodamie priekšvēlēšanu aģitācijas materiāli ir tie, kas līdz piektdienai nav novākti.

Pašvaldības policija sastādījusi apskates aktus, sākusi administratīvās lietvedības un informējusi Valsts policiju. Pašvaldības policija sazinājusies arī ar namu apsaimniekotājiem, lai panāktu materiālu aizvākšanu.

Pašvaldība policija aicina iedzīvotājus arī turpmāk ziņot par neatļautu aģitāciju.

Valsts policijas pārstāvis Andis Rinkevics aģentūrai BNS pastāstīja, ka piektdien policija saņēmusi informāciju par nenovāktiem aģitācijas materiāliem arī citās Latvijas vietās.

Viens gadījums fiksēts Vidzemē, Valkā, bet Zemgalē bijuši divi gadījumi ‒ abi Jelgavā.

Rīgas reģionā fiksēts pa vienam gadījumam Salaspilī un Mārupes novadā. Nenovākti materiāli bijuši arī vairākās vietās Rīgā.

Kurzemē un Latgalē gadījumi par nenovāktiem aģitācijas materiāliem nav fiksēti.

Aģitācijas materiāli pārsvarā bijuši izvietoti sabiedriskā transporta pieturās un kāpņutelpās.

Visos gadījumos, visticamāk, sākta administratīvā lietvedība un policija cenšas panākt materiālu novākšanu.

Jau ziņots, ka vēlēšanu dienā, kā arī dienu pirms vēlēšanām priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošana radio un televīzijā, publiskās vietās, preses izdevumos, internetā, valsts un pašvaldību iestādēs, kā arī kapitālsabiedrībās, kurās vairāk nekā 50% akciju pieder valstij vai pašvaldībai, ir aizliegta.

Par aģitācijas noteikumu pārkāpšanu Administratīvo pārkāpumu kodekss paredz brīdinājumu vai naudas sodu fiziskajām personām līdz 150 latiem, bet juridiskajām personām – līdz astoņsimt latiem.

11.Saeimas ārkārtas vēlēšanas notiks sestdien.

Svarīgākais