Viens no Saeimas vēlēšanu novērotājiem apmācību iziet deviņas reizes

Viens no Saeimas ārkārtas vēlēšanu novērotājiem apmācību izgājis deviņas reizes, ceturtdien žurnālistiem pastāstīja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) vadītājs Arnis Cimdars.

11.Saeimas vēlēšanas notiks sestdien, 17.septembrī, un vēl ceturtdien ir iespēja pieteikties par brīvprātīgo vēlēšanu novērotāju, izejot e-apmācības programmu, kas pieejama CVK mājaslapā.

"Viens no novērotājiem apmācību izgājis deviņas reizes un piereģistrējies par novērotāju deviņos iecirkņos. Ir arī tādi precedenti," sacīja Cimdars.

Par novērotājiem var reģistrēties ikviens iedzīvotājs no 16 gadu vecuma. Pagaidām pieteikušies 82 novērotāji, kas, salīdzinot ar 10.Saeimas vēlēšanu laiku, ir stipri mazāk – pērn oktobrī notikušajās vēlēšanās par brīvprātīgajiem novērotājiem pieteicās 218 cilvēku.

Vēlēšanu norisi un balsu skaitīšanu vēlēšanu iecirkņos drīkst novērot partiju un partiju apvienību pilnvaroti novērotāji, kā arī vēlēšanu komisiju pilnvaroti novērotāji. Par novērotājiem nedrīkst būt deputātu kandidāti.

Uz 11.Saeimas vēlēšanām reģistrēti novērotāji no vairākām valstīm, kā arī vēlēšanu norisi novēros triju starptautisko organizāciju pārstāvji.

Svarīgākais