Bērziņš: jāvērtē kandidātu padarītais

Atdodot savu balsi 11. Saeimas vēlēšanās, Valsts prezidents Andris Bērziņš balsos par tiem, kuri dzīvē jau kaut ko sasnieguši – politikā vai biznesā. Par jauniešiem, kas raujas politikā, prezidents nebalsotu.

«Vērtējot politisko partiju sarakstus, es skatos uz tiem cilvēkiem, kas dzīvē reāli sevi pierādījuši, kaut ko sasnieguši, un ne tikai politikā. Citu vērtēšanai trūkst bāzes, tādēļ iepriekšējā darbība ir drošākais veids, kā izšķirties. Ja tādas nav, ir grūti pateikt, vai tas cilvēks ir labs vai slikts,» Latvijas Radio raidījumā Krustpunkti teica A. Bērziņš. Vai šie kritēriji attiecināmi uz konkrētiem kandidātiem vai partijām, Valsts prezidents neprecizēja. No šāda viedokļa lielākais grūti izvērtējamu kandidātu īpatsvars ir jaundibinātajā Zatlera Reformu partijā un VL!TB/LNNK.

Valsts prezidents apliecināja arī to, ka viņš neiejauksies jaunās koalīcijas veidošanā un ļaus partijām savā starpā vienoties. Viņaprāt, koalīcijai nepieciešami trīs spēki un, ja parlamentārieši spēs panākt vienošanos un valdību apstiprinās, A. Bērziņš iebildumus par tās sastāvu nepaudīs. Savukārt premjerministra galvenā īpašība saskaņā ar Valsts prezidenta redzējumu ir spēja «visus valdības locekļus apvienot vienā komandā».

Svarīgākais