KNAB: uz 11.Saeimas vēlēšanām samazinājusies trešo personu izvērstā aģitācija

Priekšvēlēšanu laikā pirms 11.Saeimas vēlēšanām ir samazinājusies tā saukto trešo personu izvērstā aģitācija par kādu politisko spēku, informē Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB).

11.Saeimas priekšvēlēšanu periodā KNAB ir saņēmis informāciju par 18 tā dēvēto trešo personu jau veikto un vēl paredzamo aģitāciju.

Salīdzinot ar priekšvēlēšanu laiku pērn oktobrī, kad notika 10.Saeimas vēlēšanas, aģitāciju izvērsa 85 personas, kas nebija saistītas ar politiskajām partijām un to apvienībām.

Trešās personas aģitācijai drīkst tērēt trīs tūkstošus latu.

KNAB aģentūrai BNS norādīja, ka vienā gadījumā personas plānotie priekšvēlēšanu izdevumi reklāmas izvietošanai, pasta pakalpojumiem un labdarībai pārsniedz likumā noteikto apmēru, taču tās līdzšinējā aģitācija nav veikta par summu, kas pārsniedz šo apmēru. KNAB ir informējis personu par šo faktu.

Saeimas ārkārtas vēlēšanas notiks 17.septembrī, un tajās startē 13 politiskie spēki.

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais