Cimdars aicina nepaļauties uz vēlēšanu iecirkņu pagarināto darba laiku un nobalsot jau laicīgi

Ņemot vērā, ka tikai neliela daļa vēlēšanu iecirkņu 11.Saeimas vēlēšanās strādās līdz desmitiem, salīdzinoši daudz cilvēkiem dodoties vēlēt pēdējā brīdī, iecirkņos ar pagarināto darba laiku var izveidoties pat rindas, tāpēc būtu labi balsojumu tomēr neatlikt uz pēdējo brīdi, otrdien LNT raidījumā "900 sekundes" uzsvēra Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) vadītājs Arnis Cimdars.

Viņš norādīja, ka parasti cilvēki pievērš uzmanību tikai sev aktuālām lietām. Līdz ar to, ja iepriekš informācijai par atsevišķu iecirkņu pagarināto darba laiku vēlētājs nav pievērsis pietiekami lielu uzmanību, var rasties situācija, kad, iespējams, objektīvu iemeslu dēļ, piemēram, pusdesmitos dodoties balsot, vēlētājs konstatē, ka konkrētais iecirknis strādā tikai līdz astoņiem, bet līdz pagarinātā darba laika iecirknim ir tālu.

"Diemžēl tāda situācija var gadīties," uzsvēra Cimdars, tādēļ arī aicinot iedzīvotājus tomēr censties nobalsot jau līdz astoņiem vakarā.

"Pretējā gadījumā var sanākt tā, ka, kaut arī Rīgā būs četri iecirkņi līdz desmitiem, ja būs ļoti daudz cilvēku, un Rīga ir ļoti liela, var gadīties, ka tur būs tik lielas rindas, ka bez maz nevarēs izstāvēt. Tāpēc aicinātu neatlikt uz pēdējo brīdi," norādīja CVK vadītājs.

Jau vēstīts, ka 11.Saeimas vēlēšanās 124 vēlēšanu iecirkņi strādās līdz desmitiem vakarā, bet pārējie - līdz plkst.20. Saeimas vēlēšanās Rīgā par divām stundām tiks pagarināts četru iecirkņu darba laiks, Daugavpilī – divu, Liepājā – divu, bet pārējos novados un republikas pilsētās - pa vienam. Šāds risinājums būs spēkā tikai šajās ārkārtas vēlēšanās, bet pēc tam tiks meklēts cits veids, kā vēlēšanu tiesības var īstenot tie cilvēki, kas nevar nobalsot laikā no septiņiem rītā līdz astoņiem vakarā.

11.Saeimas vēlēšanas notiks 17.septembrī.

Svarīgākais