Kalvis Vītoliņš: KNAB realizētās skaļās aizturēšanas īsi pirms vēlēšanām var būt tendenciozas

Ja skaļas aizturēšanas bieži notiek īsi pirms vēlēšanām, tas nav pareizi un var būt tendenziozi, piektdien LNT raidījumā "900 sekundes" norādīja pagaidām vienīgais kandidāts uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja krēslu bijušais muitas vadītājs uzņēmējs Kalvis Vītoliņš.

"Svarīgākais ir fakti un lai nostiprinātu pierādījumus. Ja notiek skaistas aizturēšanas, ja viņas notiek pēdējos brīžos pirms vēlēšanām vai kaut kā tā, tas nav īsti pareizi," atzina Vītoliņš, norādot - ja tas notiek vienu vai otru reizi, tā vēl var būt sagadīšanās. Taču, "ja tas ir bieži, tad jautājums, vai tas nav tendenciozi".

No konkrētu lietu vērtējuma gan KNAB vadītāja amata kandidāts atturējās, uzsverot, ka tas nebūtu korekti, nezinot materiālus.

Jau vēstīts, ka konkursā uz KNAB priekšnieka amatu pagaidām pieteicies tikai viens kandidāts - bijušais muitas vadītājs uzņēmējs Kalvis Vītoliņš.

To aģentūrai BNS apstiprināja Vītoliņš, kurš uzskata, ka atbilst nepieciešamajiem kritērijiem. Savukārt Valsts kancelejā aģentūrai BNS, neatklājot kandidāta vārdu, apstiprināja, ka konkursā pašlaik pieteicies tikai viens kandidāts. Plašāka informācija par kandidātu vārdiem, uzvārdiem, darbavietu un amatu tiks sniegta pēc 19.septembra, kad beigsies pieteikšanās termiņš.

Vēstīts arī, ka konkurss uz KNAB priekšnieka amatu izsludināts 18.augustā. Pretendentiem pieteikumi Valsts kancelejā jāiesniedz līdz 19.septembrim.

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais