KNAB redzeslokā nonākusi rīdziniekiem paredzētā bezmaksas avīze "Pastnieks"

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) redzeslokā nonākusi bezmaksas avīze "Pastnieks", kurā tiek slavēti Nila Ušakova ("Saskaņas centrs") vadītās Rīgas domes labie darbi.

KNAB pārstāve Ieva Karlsberga ziņo, ka birojs izvērtēs, vai avīzes izdošana nav saistīta ar priekšvēlēšanu aģitāciju.

Raidījums "Nekā personīga" svētdien vēstīja, ka avīzi izdod īpaši šim nolūkam izveidota firma, kurā darbojas bijušie un esošie Rīgas domes darbinieki. Firma apgalvo, ka avīzi izdod 200 tūkstošos eksemplāru.

Līdz šim iznākuši četri avīzes numuri, katrā uzslavēti Rīgas mēra Nila Ušakova un vicemēra Andra Amerika (LPP/LC) labie darbi.

Raidījums klāstīja, ka avīzi izdod nesen dibinātā SIA "Baggy", kas pieder Krievijas pilsonim Dmitrijam Glotovam, kuram nesavtīgi palīdz Rīgas dome. Avīzes licenci reģistrējusi projekta vadītāja Rīgas pašvaldībā Anita Gērica.

Avīzes galvenais redaktors ir bijušais Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas darbinieks Dzintars Zaļūksnis.

Ar avīzes izplatīšanu nodarbojas Rīgas domes algotie sētnieki.

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais