Latvijas Radio sāks raidījumu sēriju, sagaidot Saeimas ārkārtas vēlēšanas

Latvijas Radio (LR) no pirmdienas sāks īpašus raidījumus, gaidot 11.Saeimas vēlēšanas, informē radio Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ginta Subbota.

Viņa informēja, ka no 22.augusta līdz 9.septembrim LR1 raidījums "Krustpunktā" būs tematiski sadalīts pa dienām.

Pirmdienās no plkst.12.30 līdz 13 tiks vērtēts aktuālo aptauju rezultātos 5% barjeru pārvarējušo partiju politiķu pēdējā gadā paveiktais. Savukārt no plkst.13.05 līdz 14 žurnālisti diskutēs ar politiķiem par dažādām sabiedrībai aktuālām tēmām.

Otrdienās no plkst.12.30 līdz 14 gaidāms ārpolitikas komentārs, pēc tam studijā tiks aicināti nevalstisko organizāciju pārstāvji un politikas vērotāji.

Trešdienās no plkst.12.30 līdz 14 partiju līderi atbildēs uz klausītāju jautājumiem.

Ceturtdienās plkst.12.30 pirmajā pusstundā tiks vērtēts pēc aptauju rezultātiem 5% barjeru pārvarējušo partiju politiķu pēdējā gadā paveiktais, savukārt pēc tam ritēs diskusija ar politiķiem un valsts pārvaldes darbiniekiem.

Savukārt piektdienās no plkst.12.30 līdz 13 radio būs brīvais mikrofons klausītājiem.

Pēdējā priekšvēlēšanu nedēļā "Krustpunktā" notiks diskusija par nākamā gada budžeta veidošanu un tiks sniegts inteliģences pārstāvju skatījums par notiekošajiem politiskajiem procesiem.

Subbota informēja, ka Latvijas Radio 4 – "Doma laukums" jau no 19.augusta katru piektdienu skanēs raidījums "Aleksandra studija". Tā pirmajā daļā plkst.10.05 būs tematiskās diskusijas, kur partiju pārstāvji komentēs sociālās, ekonomiskās un pilsoniskās sabiedrības aktualitātes un sava politiskā spēka pamatnostādnes. Raidījuma otrajā daļā plkst.11.05 studijas viesi atbildēs uz klausītāju uzdotajiem jautājumiem. 9.septembra raidījumā notiks mazo un jauno partiju pārstāvju debates, bet 16.septembrī gaidāmas premjera amata kandidātu debates.

No 22.augusta katru pirmdienu plkst.9.30 LR4 ēterā skanēs arī raidījums "Diena pēc dienas". Tajā līdz pat 12.septembrim varēs iepazīties ar ekspertu vērtējumu par priekšvēlēšanu kampaņu gaitu. Studijā tiks aicināti politologi, ekonomisti, uzņēmēji, inteliģences pārstāvji, bijušie politiķi.

Subbota arī norādīja, ka līdz pat vēlēšanām katru otrdienu un ceturtdienu no plkst.8.15 līdz 8.30 Ziņu dienests LR1 programmā "Labrīt" veidos sižetus par priekšvēlēšanu laikā aktuālām tēmām – cīņu pret oligarhiem, partiju gatavību īstenot straujākas reformas, ekonomikas atjaunošanu, partiju priekšvēlēšanu kampaņu gaitu.

Latvijā

Šosezon stāsies spēkā jaunas prasības ziemas riepām, un no 1.decembra ceļu satiksmē varēs izmantot tikai tādas ziemas riepas, kas marķētas ar "kalna un sniegpārsliņas" apzīmējumu, aģentūrai LETA pavēstīja Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD).

Svarīgākais