Strīķei savulaik doti mājieni nākt politikā

© f64

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka vietniece Juta Strīķe savulaik saņēmusi netiešus aicinājumus nākt politikā, tomēr pašlaik viņa labprātāk vēlas darboties KNAB.

Uz jautājumu, vai konkrēti piedāvājumi nākt politikā nav sekojuši, Strīķe atbildēja, ka pēdējos gados šādi piedāvājumi nav izteikti.

"Pirms laba laika, kā es to sapratu, tika doti mājieni, bet tas bija tik sen, ka es pat neatceros, no kurām partijām tie sekoja," norādīja Strīķe.

Pašlaik Strīķe sevi redzot KNAB, tāpēc nevēloties doties politikā, jo viņai nozīmīgāka šķiet pašreizējā nodarbošanās.

Jau ziņots, ka politikā savulaik izšķīrās iet bijušais KNAB priekšnieks Aleksejs Loskutovs. Viņš pēc KNAB priekšnieka amata zaudēšanas kļuva par 10.Saeimas deputātu un kandidēs arī rudenī paredzētajās parlamenta ārkārtas vēlēšanās.

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais