Vēlēšanās ar pirmo numuru startēs "Vienotība", ar trīspadsmito – Virsmātes partija

Ar pirmo numuru rudenī gaidāmajās 11.Saeimas ārkārtas vēlēšanās startēs "Vienotība", savukārt pēdējais – 13. – numurs ticis tā dēvētajai Virsmātes partijai jeb partijai "Brīvība. Brīvs no bailēm, naida un dusmām".

Tas noskaidrojies piektdien parlamentā notikušajā vēlēšanām reģistrēto deputātu kandidātu sarakstu numuru izlozē.

"Vienotībai" pirmo numuru izlozēja ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis un 10.Saeimas deputāte Lolita Čigāne, savukārt Virsmātes partijai 13.numurs tika piešķirts automātiski – tā bija vienīgā partija, kas piedalījās izlozes otrajā kārtā, jo ir pārstāvēta tikai trijos vēlēšanu reģionos, bet pārējās 12 startēs visos piecos vēlēšanu reģionos.

Otro numuru 11.Saeimas vēlēšanās ieguva Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija (LSDSP), savukārt trešo numuru – Zatlera Reformu partija.

Ar ceturto numuru vēlēšanas startēs "Kristīgi demokrātiskā savienība", bet piektais numurs izlozes kārtībā piešķirts Šlesera Reformu partijai LPP/LC.

"Saskaņas centrs" (SC) ārkārtas vēlēšanas startēs ar sesto numuru, bet ar septīto – partija "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā".

Nacionālās apvienības ""Visu Latvijai!"‒"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK" līderis apvienībai izlozēja astoto numuru, bet ar devīto numuru Saeimas ārkārtas vēlēšanās startēs partija "Par prezidentālu republiku".

Desmitais numurs ticis Pēdējai partijai, vienpadsmitais – Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS), bet divpadsmitais – "Tautas kontrolei".

Pēc izlozes "Vienotības" pārstāvis Kristovskis žurnālistiem pauda prieku par iegūtu 1.numuru. Viņš norādīja, ka izlozētais numurs partijas biedriem dos stimulu aktīvi strādāt.

Arī LPP/LC līderis Ainārs Šlesers bija gandarīts ar izlozēto numuru. "Pieci ir simbolisks cipars – kādreiz katrs skolēns cerēja uz to, lai iegūtu piecnieku," sacīja politiķis, vienlaikus gan piebilstot, ka jebkurš cipars šajā gadījumā ir labs un nav tik būtisks.

Tāpat Nacionālās apvienības līderis Raivis Dzintars žurnālistiem atzina, ka ir apmierināts ar izlozēto astoto numuru, jo šis cipars simbolizē bazgalību.

Savukārt Kārlis Seržants (ZZS), komentējot izlozes rezultātus, klāstīja, ka nekad neesot aizrāvies ar numeroloģiju un pirmajā vietā vienmēr vienalga esot cilvēki.

Latvijā

Šosezon stāsies spēkā jaunas prasības ziemas riepām, un no 1.decembra ceļu satiksmē varēs izmantot tikai tādas ziemas riepas, kas marķētas ar "kalna un sniegpārsliņas" apzīmējumu, aģentūrai LETA pavēstīja Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD).

Svarīgākais