Nacionālā apvienība Raivi Dzintaru redz Saeimas spīkera amatā

Nacionālā apvienība ""Visu Latvijai!"–"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK" Raivi Dzintaru izvirzījusi Saeimas spīkera amatam.

Ceturtdien partijas premjera amata kandidāts Gaidis Bērziņš žurnālistus iepazīstināja ar partijas kandidātiem ministru, kā arī Saeimas priekšsēdētāja amatam.

Nacionālā apvienība uzskata, ka vienā ministrijā jāapvieno Labklājības un Veselības ministrija, kā arī no Ekonomikas un Vides reģionālās un aizsardzības ministrijas jāizveido attīstības ministrija.

Šīs apvienotās attīstības ministrijas vadītāja amatam partija virza tās Saeimas frakcijas vadītāju Eināru Cilinski, izglītības un zinātnes ministres amatā – filoloģi Vinetu Poriņu, labklājības un veselības ministra amatā – bijušo veselības ministru Viktoru Jaksonu, iekšlietu ministra amatam izvirzīts Saeimas deputāts un bijušais tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs, aizsardzības ministra amatam – drošības jautājumu eksperts Kārlis Krēsliņš, ārlietu ministru amatam – partijas preses sekretārs Jānis Tomels, finanšu ministra krēslam – nodokļu konsultante Jadviga Neilande, bet satiksmes ministra amatam – doktorants Valters Bolēvics.

Kultūras ministres amatā Nacionālā apvienība vēlētos redzēt atlaistās Saeimas deputāti Inesi Laizāni, par zemkopības ministru – lauksaimnieku Juri Cīruli, bet partijas tieslietu ministra amata kandidāte ir Latvijas Universitātes mācībspēks Baiba Broka.

Uz jautājumu, kāpēc satiksmes ministra amatam netiek izvirzīts bijušais satiksmes ministrs "tēvzemietis" Kaspars Gerhards, Bērziņš atbildēja, ka valdē lēmums par Bolēvicu bijis vienbalsīgs.

Bolēvics žurnālistiem pastāstīja, ka pēdējos gadus pavadījis Tuvajos Austrumos, konsultējot par satiksmes nozari Saūda Arābijas un Apvienoto Arābu Emirātu valdības iestādes. Viņš arī piedalījies pētījumos, sadarbojoties ar pasaulē atzītiem institūtiem.

Savukārt iekšlietu ministra amata kandidāts Rasnačs, kurš savulaik ieņēmis tieslietu ministrs krēslu, uzskata, ka pārzina arī šo jomu, īpaši migrācijas tendences un naturalizācijas problemātiku.

Krēsliņš, kas savulaik bijis Zaļo un zemnieku savienībā (ZZS), atzina, ka partejisko piederību mainījis vairāku iemeslu dēļ – viņa idejas ZZS palikušas nesadzirdētas un viņš atbalsta Nacionālās apvienības domu gaitu.

Nacionālā apvienība par prioritārām uzskata izglītības, attīstības, kā arī labklājības un veselības nozari.

Iespējas nokļūt valdībā partijas premjera amata kandidāts Bērziņš ceturtdien raksturoja kā "lielākas nekā 50 pret 50".

Latvijā

Šosezon stāsies spēkā jaunas prasības ziemas riepām, un no 1.decembra ceļu satiksmē varēs izmantot tikai tādas ziemas riepas, kas marķētas ar "kalna un sniegpārsliņas" apzīmējumu, aģentūrai LETA pavēstīja Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD).

Svarīgākais