Šodien vairākas partijas CVK iesniegs deputātu kandidātu sarakstus

Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK) trešdien vairāki politiskie spēki iesniegs deputātu kandidātu sarakstus gaidāmajām Saeimas ārkārtas vēlēšanām.

CVK pārstāve Kristīne Bērziņa informēja, ka kandidātu sarakstu iesniegšanu CVK trešdien ieteikušas četras partijas - plkst. 10 deputātu kandidātu saraksta iesniegšanu pieteikusi Zatlera Reformu partija (ZRP), plkst. 12 – partija "Tautas kontrole", plkst.14 – Pēdējā partija, bet pulksten 15 – partija "Kristīgi demokrātiskā savienība".

Zināms, ka eksprezidents Valdis Zatlers vēlēšanās kandidēs no Vidzemes apgabala. "Es pats būšu Vidzemes apgabalā," otrdien portāla "Diena.lv" diskusijā teica Zatlers. Savukārt uz jautājumu, kādā amatā viņš sevi redz politikā pēc vēlēšanām, eksprezidents vien atkārtoti atbildēja, ka visu noteiks vēlēšanu rezultāti. ZRP līdz šim paziņojusi, ka tās premjera amata kandidāts būs Edmunds Sprūdžs.

CVK deputātu kandidātus pieņems vēl tikai divas dienas – trešdien un ceturtdien. Pēdējā kandidātu sarakstu pieņemšanas dienā, 18.augustā, sarakstus CVK varēs iesniegt no pulksten 10 līdz 18, norādīja Bērziņa. Pagaidām neviena partija vai partiju apvienība šajā dienā sarakstu iesniegšanu CVK nav pieteikusi. Lai iesniegtu deputātu kandidātu sarakstus, partijām nav obligāti pirms tam jāpiesakās CVK.

Līdz šim dalību vēlēšanās pieteikuši astoņi politiskie spēki, piesakot kopumā 774 kandidātus. Sarakstus ir iesniegusi "Saskaņas centrs", "Vienotība", Zaļo un zemnieku savienība, "Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!–Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK", "Par prezidentālu republiku", Šlesera reformu partija LPP/LC, "PCTVL–Par cilvēktiesībām vienotā Latvijā" un Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija.

Latvijā

Šosezon stāsies spēkā jaunas prasības ziemas riepām, un no 1.decembra ceļu satiksmē varēs izmantot tikai tādas ziemas riepas, kas marķētas ar "kalna un sniegpārsliņas" apzīmējumu, aģentūrai LETA pavēstīja Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD).

Svarīgākais