Aptauja: trešdaļa Latvijas pilsoņu vēl nav izlēmuši, par ko balsos 11. Saeimas vēlēšanās

Trešdaļa jeb 33% Latvijas ekonomiski aktīvo pilsoņu vēl nav izlēmuši, par kuru partiju balsos rudenī gaidāmajās 11.Saeimas vēlēšanās, liecina tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūras "TNS Latvia" veiktais pētījums.

Ceturtā daļa (25%) Latvijas pilsoņu ekonomiski aktīvajā vecumā plāno nākamajās vēlēšanās balsot par "Saskaņas centru" (SC), 12% pilsoņu - par Nacionālo apvienību "Visu Latvijai!" –"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK un tikpat (12%) arī par Zatlera Reformu partiju (ZRP).

"Vienotībai" savas balsis gatavi atdot 6% ekonomiski aktīvo pilsoņu, 4% plāno balsot par Zaļo un zemnieku savienību (ZZS), bet 1% par LPP/LC un tikpat arī par "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL).

Seši procenti aptaujāto norādījuši, ka neplāno piedalīties vēlēšanās.

Aptauja veikta sadarbībā ar telekompāniju LNT laikā no 2011.gada 9. līdz 11.augustam, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 737 ekonomiski aktīvos Latvijas pilsoņus vecumā no 18 līdz 55 gadiem.

"TNS Latvia" pētījums interneta vidē ir reprezentatīvs Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju kopumam vecumā no 18 līdz 55 gadiem. Izlases kopa ir veidota balstoties uz gadījuma izlasi, izslēdzot pašpieteikšanos. Interneta pētījumu organizēšanā "TNS Latvia" stingri ievēro "ESOMAR" rekomendācijas interneta aptauju izlašu veidošanā un veikšanā, uzsver pētījuma autori.

Latvijā

Šosezon stāsies spēkā jaunas prasības ziemas riepām, un no 1.decembra ceļu satiksmē varēs izmantot tikai tādas ziemas riepas, kas marķētas ar "kalna un sniegpārsliņas" apzīmējumu, aģentūrai LETA pavēstīja Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD).

Svarīgākais