PCTVL mērķis ‒ panākt krievu valodai valsts valodas statusu

Partijas "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL) mērķis nākamajā Saeimā būs panākt krievu valodas oficiālā statusa nostiprināšanu Satversmē un strādāt pie Eiropas Savienības un Krievijas tuvināšanās, sacīts partijas programmā, kas otrdien kopā ar deputātu kandidātu sarakstiem iesniegta Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK).

Partijas mērķis ir panākt krievu valodas oficiālā statusa nostiprināšanu Satversmē atbilstoši prasībām, kuras ar savu parakstu ir apliecinājuši vairāk nekā 10 tūkstoši pilsoņu, uzsvērts programmā, atsaucoties uz biedrības "Dzimtā valoda" aktivitātēm, kas balsstiesīgo parakstus CVK sola iesniegt rudenī.

Partija uzskata, ka tikai konstitucionālās garantijas krievu valodai var nodrošināt krievu mazākumtautības izglītības sistēmas attīstību un novērst krievvalodīgo iedzīvotāju diskrimināciju nodarbinātības jomā, kā arī saskarsmē ar valsts un pašvaldību iestādēm.

PCTVL iestājas arī par tūlītēju Latvijas pilsonības piešķiršanu visiem nepilsoņiem. Ja partija nokļūs pie varas, PCTVL deputāti Saeimā sadarbībā ar partijas pārstāvi Eiropas Parlamentā strādās Eiropas Savienības un Krievijas tuvināšanās labā, vēsta programma.

Latvijā

Latvijas Mūzikas producentu apvienības (LaMPA) valdes loceklei Elitai Mīlgrāvei nav skaidrs, kāpēc valsts iestādes pievienojušās jaunajai popmūzikas balvai "Gamma", kuras nolikums vēl neeksistē.