PCTVL Saeimas ārkārtas vēlēšanām piesaka 85 kandidātus, Rīgā līderis ‒ Pliners

Partija "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL) otrdien Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK) 11.Saeimas vēlēšanām pieteikusi 85 deputātu kandidātus, Rīgā līderi būs Jakovs Pliners un Eduards Svatkovs, liecina informācija CVK mājaslapā.

Rīgā saraksta līderis būs partijas valdes priekšsēdētājs un 7., 8. un 9.Saeimas deputāts Pliners, savukārt otrais numurs ir biedrības "Dzimtā valoda" pārstāvim Svatkovam. Biedrība rudenī iecerējusi CVK iesniegt 10 tūkstošus pilsoņu parakstu, lai sāktos parakstu vākšana par valsts valodas statusa noteikšanu krievu valodai. Rīgā pirmo piecnieku noslēdz 8. un 9.Saeimas deputāts Vladimirs Buzajevs, kā arī Vladislavs Rafaļskis un Natālija Jolkina.

Vidzemē partijas līderi būs Andris Tolmačovs, Aleksandrs Prutkovs, Ludmila Rodionova, Aleksandrs Malnačs un Viktors Jolkins.

Latgalē ar pirmajiem numuriem startēs Miroslavs Mitrofanovs, kurš strādājis arī iepriekšējos Saeimas sasaukumos ‒ 7. un 9.Saeimā, Aleksejs Vasiļjevs, Ivans Popovs, Ašots Mamikonjans un Boriss Lavrenovs.

Kurzemē ‒ Elita Kosaka, Andrejs Boboško, Andris Tauriņš, Oļegs Dorofejevs un Marina Djakova.

Savukārt Zemgalē pirmais numurs ir 9.Saeimas deputātam Valērijam Buhvalovam, bet tālāk seko Nataļja Čehova, Ludmila Ušakova, Maksims Galkins un Valentīna Kudrjavceva.

Jau vēstīts, ka PCTVL startēja arī uz 10.Saeimu, taču nepārvarēja piecu procentu barjeru un parlamentā neiekļuva.

Līdz ar PCTVL saraksta pieņemšanu pagaidām rudenī gaidāmajām Saeimas vēlēšanām savus kandidātus CVK pieteikuši septiņi politiskie spēki. Partijas sarakstu pieņemšana beidzas 18.augustā.

Latvijā

Latvijas Mūzikas producentu apvienības (LaMPA) valdes loceklei Elitai Mīlgrāvei nav skaidrs, kāpēc valsts iestādes pievienojušās jaunajai popmūzikas balvai "Gamma", kuras nolikums vēl neeksistē.