Arhibīskaps Stankevičs aicina Saeimas vēlēšanās svītrot kandidātus, kuri sevi diskreditējuši

Latvijas katoļu baznīcas līderis Zbigņevs Stankevičs aicina cilvēkus Saeimas vēlēšanās svītrot kandidātus, kuri sevi ir diskreditējuši un neko labu nav paveikuši.

Svēto Misi pie Aglonas bazilikas pirmdien klausījās tūkstošiem cilvēku. Dievkalpojumā piedalījās arī citu konfesiju līderi, kā arī augstākās valsts amatpersonas – Valsts prezidents Andris Bērziņš un Saeimas spīkere Solvita Āboltiņa.

Stankevičs sprediķī uzsvēra, ka viens no atslēgas vārdiem mūsu laikam varētu būt vienkāršība, ko aicināja piemērot arī politiskajos procesos. Savukārt politiķus viņš aicināja vērtēt pēc padarītajiem darbiem un gaidāmajās Saeimas vēlēšanās svītrot tos, kuri sevi diskreditējuši un neko labu nav izdarījuši.

"Izvērtē, kuri no vēlēšanu sarakstā pārstāvētajiem cilvēkiem gluži vienkārši sevi jau ir parādījuši paveiktajos darbos vietā un amatā un kādi šie darbi ir. Mēs taču zinām evaņģēlija patiesību, ka katrs labs koks nes labus augļus, bet slikts koks nevar nest labus augļus. Tātad – svītrot ārā tos, kuri sevi ir diskreditējuši vai arī vienkārši neko labu nav izdarījuši," aicināja Stankevičs. Šo aicinājumu svētku dalībnieki uzņēma ar aplausiem.

Viņš atzina, ka aizvadītajos gados arī politiķi sirds dziļumos zinājuši, kā jādara, bet beigās kā nu kurā reizē sanācis – "citreiz pietrūka kompetences, citreiz labās gribas, un rezultāti jau ir zināmi".

Arhibīskaps arī norādīja, ka jāmeklē ceļš pie Kristus un jāsmeļas spēks ticībā. Viņaprāt, pagājušie 20 gadi ir parādījuši, ka Latvijas politika un ekonomika nav bijusi atpestīta no mantkārības, ambīcijām un sava labuma meklēšanas.

"Cerēsim, ka valsts pirmo amatpersonu klātbūtne šajā svētvietā liecina par to, ka ir vēlme šo tradīciju mainīt," viņš sacīja.

Jau vēstīts, ka pirmdien Aglonas svētki beidzas.

Latvijā

Latvijas Mūzikas producentu apvienības (LaMPA) valdes loceklei Elitai Mīlgrāvei nav skaidrs, kāpēc valsts iestādes pievienojušās jaunajai popmūzikas balvai "Gamma", kuras nolikums vēl neeksistē.