Brigmanis nākamajā Saeimā prognozē ZZS tikpat vietu cik šajā sasaukumā

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis prognozē, ka ZZS nākamajā parlamenta sasaukumā iegūs vismaz tikpat daudz vietu kā šajā Saeimā.

Brigmanis pirmdien LNT raidījumā “900 sekundes” pieļāva iespēju, ka apvienība savas pozīcijas arī uzlabos.

“Daudz kas būs atkarīgs no tā, kā mēs sevi pozicionēsim šajās pēdējās nedēļās pirms vēlēšanām,” sacīja Brigmanis.

ZZS sarakstā uz 11.Saeimas vēlēšanām būšot aptuveni trešdaļa jaunu kandidātu.

Vaicāts par iespējamajiem ministru amatu kandidātiem, kurus vairākas partijas jau ir nosaukušas, Brigmanis norādīja, ka šis jautājums būs pakārtots ZZS premjera amata kandidāta izvēlei, par ko ZZS valde izšķirsies pirmdien.

Viņš neatklāja, kādu lēmumu attiecībā uz kandidēšanu vēlēšanās pieņēmis Ventspils mērs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij"), uzsverot, ka tas būs viņa paša personiskais lēmums.

Uz jautājumu par gatavību sadarboties ar citām partijām, Brigmanis norādīja, ka "mēs nebūvējam sev apkārt rāmjus vai ierakumus", vienlaikus atzīstot, ka "politikā nav draugu un ienaidnieku, ir tikai konkurenti - vienkārši jāliek kopā uzstādījums, ko tu kopīgā darbā tuvākajā laikā gribi sasniegt".

Jau vēstīts, ka 23.jūlija referendumā atlaista 10.Saeima. Centrālā vēlēšanu komisija izsludinājusi ārkārtas vēlēšanas, kas notiks 17.septembrī.

Svarīgākais