Elīnas Egles vietā darba devēju konfederāciju turpmāk vadīs Līga Menģelsone

Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) līdzšinējā ģenerāldirektore Elīna Egle no šodienas sāk pildīt Valsts prezidenta Andra Bērziņa padomnieces pienākumus ekonomikas, uzņēmējdarbības un nodarbinātības jautājumos. Līdz ar to par jauno LDDK ģenerāldirektori augusta beigās plānots apstiprināt Līgu Menģelsoni.

Pēc Egles teiktā, 29.augustā notiks LDDK padomes ārkārtas sēde, kurā par LDDK ģenerāldirektori plānots apstiprināt Menģelsoni, kas pašlaik strādā Rīgas domē, bet pirms tam bijusi vairāku mediju vadībā.

Savukārt, komentējot savu lēmumu kļūt par Bērziņa padomnieci, Egle teica, ka Valsts prezidents kā nozīmīgāko politisko nosacījumu pauda nepieciešamību galveno uzmanību veltīt valsts ekonomiskās attīstības veicināšanai, kas sakrītot ar viņas pārliecību.

"Šis uzstādījums atbilst manai pārliecībai un uzkrātā pieredze, vadot lielāko biznesa organizāciju valstī, ļaus man sniegt ieguldījumu, apstiprinot valsts budžetu 2012.gadam un nodokļu politiku, apkarojot ēnu ekonomiku, piesaistot investīcijas, veicinot nodarbinātību, stiprināt organizētās pilsoniskās sabiedrības lomu sociāli ekonomiskajos procesos," sacīja Egle un piebilda, ka ir vienojusies ar Bērziņu strādāt pie minētajām prioritātēm jaunā kapacitātē.

Tikmēr L. Menģelsone darbojusies ziņu aģentūrā BNS, "Dienas" žurnālu izdevniecībā un laikrakstā "Telegraf", kā arī strādājusi tranzītbiznesā "Noord Natie" terminālī un citur. Menģelsonei ir augstākā izglītība sociālajās zinātnēs.