Kučinskis vēlēšanās plāno startēt no ZZS saraksta

© f64

Viens no Tautas partijas (TP) līderiem Māris Kučinskis Saeimas ārkārtas vēlēšanās plāno startēt no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) saraksta, savukārt Aivara Lemberga ietekmi uz apvienību viņš uzskata par stipri pārspīlētu.

Kučinskis aģentūrai BNS, pamatojot savu izvēli, pastāstīja, ka valmierieši no ZZS, tostarp Vitauts Staņa, esot vaicājuši, kādēļ viņš vēlas aiziet no politikas līdz ar TP likvidāciju, un aicinājuši viņu pievienoties ZZS. Nevienā no apvienībā esošajām partijām Kučinskis pagaidām gan neplāno iestāties.

"Kamēr nav apbērēta Tautas partija, mesties citos apskāvienos..." piebilda Kučinskis, apliecinot, ka nākotnē iespēju kļūt par kādas partijas biedru izskatīs. Turklāt TP biedri valmierieši esot vienojušies, ka tikai pēc vēlēšanām "izdarīs kaut kādas kustības".

"Jāpārlaiž arī Zatlera laiks, līdzīgi kā Zīgerista laiks," viņš pamatoja.

Kučinskim vēl ceturtdien paredzēta tikšanās ar ZZS Valmieras nodaļas valdi, kad arī tiks pieņemts lēmums par startu vēlēšanās. "Es nevienam nekad sevi neesmu piedāvājis un gājis prasīties. Ja nebūtu uzaicinājuma, es, visticamāk, nebūtu startējis vēlēšanās," paskaidroja Kučinskis.

Uz jautājumu par Lemberga ietekmi uz ZZS Kučinskis atzina, ka Ventspils mēra ietekme esot stipri pārspīlēta un par to viņš esot pārliecinājies 10.Saeimas sasaukumā ‒ deputāti bijuši patstāvīgi.

"Es nedomāju, ka mani var kāds... Es pats esmu pietiekami rūdīts, lai pieņemtu lēmumus," uzsvēra Kučinskis.

Viņam neesot ambīciju iekļūt ZZS Vidzemes saraksta trijniekā.

Jau vēstīts, ka jūlija sākumā kongresā nolēma likvidēt Tautas partiju. Likvidēšanas process varētu aizņemt pusgadu.

Kučinskis politisko karjeru sāka 1994.gadā, kad tika ievēlēts Valmieras domē. Par TP biedru viņš kļuva 1998.gadā. Viņš bijis Valmieras mērs un Valmieras rajona padomes priekšsēdētājs.

Kučinskis piedalījās 7. un 8.Saeimas vēlēšanās, taču nesekmīgi. Taču 2003.gadā, 8.Saeimas laikā, viņš ieguva Saeimas deputāta krēslu, jo TP vadītājs Andris Šķēle nolika deputāta mandātu. TP biedram Aigaram Kalvītim nākot pie varas, Kučinskis kļuva par reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministru.

2006.gadā Kučinski ievēlēja 9.Saeimā, viņš bija arī TP Saeimas frakcijas vadītājs. Viņš ievēlēts 10.Saeimā no apvienības "Par labu Latviju" saraksta.

Latvijā

Ārstu biedrības nosodītais Edgars Mednis, kuram ir ne tikai homeopāta, bet arī pediatra sertifikāts, ar profesijai neatbilstošiem izteikumiem dalījies jau agrāk, pirms Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas nomelnošanas saistībā ar difterijas gadījumiem. Iepriekš Ārstu biedrība bezdarbībā vien plātīja rokas, bet šoreiz izskanējis vismaz skaidrs nosodījums. Taču joprojām nemainīgi Mednis var praktizēt kā sertificēts, proti, valsts atzīts ārsts, ziņo "De facto".