Zīle: Nacionālajai apvienībai nākamajā valdībā jāmēģina piepildīt latviešu pensionāres sapni

Nacionālajai apvienībai ir pienākums būt nākamajā valdībā, lai mēģinātu piepildīt latviešu pensionāres sapni, kurai skatījums uz nākotni ir citādāks nekā pensionārei, kura skatās uz svešu Valsts prezidentu.

Apvienībā ietilpstošās "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK valdes priekšsēdētājs Roberts Zīle sestdien uzrunā partijas "Visu Latvijai!" un apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (TB/LNNK) apvienošanās kongresā paziņoja, ka pašlaik pastāv zināms apdraudējums.

Par to liecina dažādas izcelsmes naudas ieguldījumi no postpadomju valstīm nekustamā īpašuma tirgū, par to liecina uzturēšanās atļauju izsniegšana par to, ka trešo valstu pilsoņi nopērk māju vai dzīvokli, kuri īstenībā ir vajadzīgi Latvijas iedzīvotājiem.

Par to liecina tas, ka daudzi iedzīvotāji ir spiesti braukt peļņā uz ārzemēm, lai segtu kredītu, par to liecina parakstu vākšana par krievu valodu kā otru valsts valodu. Par to liecina arī nesenais Austrijas lēmums atbrīvot noziedznieku Golovatovu, kurš vadīja Viļņas asiņainos notikumus.

"Kāpēc es to visu saku? Tāpēc, ka Nacionālajai apvienībai pēc šīm vēlēšanām ir pienākums būt valdībā, un tas ir pienākums ne tikai apvienības biedru priekšā, bet arī visas latviešu tautas priekšā. Tikai ar mums var izveidot valdību, kas neļaus šajā saimnieciskajā apmulsumā atdot ilgtermiņa saimnieciskās un politiskās sviras tiem, kas vēlas redzēt to ietekmi, kas zaudēta pirms 20 gadiem," uzsvēra Zīle.

Apvienībai ir jāmācās strādāt valdībā, kur ir izaicinājumi un gadās kļūdas, bet godīgums un gudra rīcība ļauj panākt to, kas būs izšķirošs daudzus gadus uz priekšu. To var iemācīties tikai pamazām, norādīja Zīle.

Savā uzrunā Zīle arī minēja savdabīgu piemēru.

Viņš nesen paanalizējis Nila Ušakova teikto kādai raidstacijai. "Ušakovs toreiz paziņojis - kāpēc jārunā par okupāciju un valodu, mēs par šiem jautājumiem varētu aizmirst uz vairākiem gadiem, kamēr mums ir krīze, jo, lūk, divām pensionārēm ir vienas lietas - zāles, komunālie maksājumi -, kas viņas vieno, bet viņas diemžēl balso etniski," sacīja Zīle.

"Pirmajā brīdī liekas - tiešām, taisnība, bet, ja mēs padomājam, ka viena no šīm pensionārēm, kura domāta latviete, jaunībā, iespējams, pieredzējusi izsūtīšanu, kura dzīvoja pazemības un netaisnības ilgus gadus un smagi strādājusi, kad tika aizliegta latviešu valoda. Es domāju, ka šai pensionārei ir pilnīgi cits skats uz nākotnes Latviju un sapnis par Latviju ir citādāks nekā, iespējams, otrai pensionārei, kas vairāk skatās uz to prezidentu, kas nemaz nav Latvijas prezidents. Ir runa par to pensionāri, kura grib redzēt augam savus mazbērnus latviešu valodā, kura grib skatīties uz darbiem, kurus mēs veicam savā labā," pavēstīja Zīle.

Tieši šīs latviešu pensionāres sapņu dēļ apvienībai ir jāvada Latvijas valdība, ja ne gluži neizdosies pašiem, tad noteikti jābūt valdībā un "jāmēģina viņu stūrēt tajā virzienā, kā mēs visi domājam," uzsvēra Zīle.

Jau ziņots, ka partijas "Visu Latvijai!" un apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK apvienošanās kongresa delegāti apstiprinās apvienotās partijas Nacionālā apvienība ""Visu Latvijai!"*"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK" dibināšanu un programmu.

Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.