Valsts Kancelejai jānoslēdz darbs pie projekta par atklātu konkursu uz KNAB vadītāja amatu

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis ir uzdevis Valsts kancelejai līdz piektdienai izstrādāt tiesību akta projektu par atklāta konkursa izsludināšanu uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja amatu.

Vienlaikus premjers uzdevis sadarbībā ar Ģenerālprokuratūru, Drošības policiju, Satversmes aizsardzības biroju, Augstāko tiesu, kā arī Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisiju izstrādāt KNAB priekšnieka amata pretendentu pieteikšanās nosacījumus un pretendentu atlases un izvērtēšanas kārtību, pēc kuras Valsts kanceleja izvērtēs KNAB priekšnieka amata pretendentu atbilstību likumā noteiktajiem obligātajiem kritērijiem.

Papildus tam Dombrovskis nosūtījis vēstuli Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijai, norādot, ka spēkā esošais KNAB likuma regulējums nepietiekami skaidri nosaka pretendentu uz KNAB priekšnieka amatu atlases nosacījumus un izvērtēšanas kārtību.

Ministru prezidents komisijai iesniedzis vairākus ierosinājumus KNAB priekšnieka atlases kārtības pilnveidošanai. Dombrovskis piedāvā papildināt KNAB likumu ar pilnvarojumu Ministru kabinetam noteikt pretendentu pieteikšanās nosacījumus un kārtību, kā arī pretendentu atlases un novērtēšanas kārtību.

Jau ziņots, ka Saeima 16.jūnijā Normundu Vilnīti atbrīvoja no KNAB vadītāja amata. Premjers iepriekš pieļāvis, ka konkursu uz KNAB vadītāja amatu varētu izsludināt pēc stingrāku prasību noteikšanas kandidātiem KNAB likumā.

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais