Referendumu novēros organizācija no Polijas; uzaicināti arī kaimiņalstu pārstāvji

Referenduma par Saeimas atlaišanu norisi sestdien pieteikusies vērot viena starptautiska organizācija, uzaicināti vēl vairāki Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) starptautiskie sadarbības partneri.

CVK vadītājs Arnis Cimdars Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "Labrīt, Latvija!" piektdien norādīja, ka ierasti vairāk novērotāju ir parlamenta un prezidenta vēlēšanās valstīs, kur valsts pirmo personu ievēl tauta. Savukārt citās balsošanas reizēs, tai skaitā referendumos, novērotāju ir mazāk.

Šoreiz novērotāja statusā pieteikusies viena Polijā reģistrēta nevalstiskā organizācija, kura būs pārstāvēta ar sešiem līdz septiņiem cilvēkiem. Tāpat uzaicinātas arī kaimiņvalstu un to nacionālo vēlēšanu organizatori, kuri ir reģistrēti un ar kuriem CVK ir divpusējās sadarbības līgumi, informēja Cimdars.

Jau vēstīts, ka sestdien, 23.jūlijā, notiks tautas nobalsošana par eksprezidenta Valda Zatlera rosināto Saeimas atlaišanu.

Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.