Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Deputāta zvērestu nodevis Juris Žūriņš

Saeimas deputāta zvērestu ceturtdien deva Juris Žūriņš ("Vienotība"), kurš mandātu ieguvis pēc Guntara Galvanovska lēmuma pamest "Vienotību" un nolikt tautas kalpa mandātu.

Žūriņš Saeimā iestājies uz laiku, kamēr no politisko partiju apvienības "Vienotība" kandidātu saraksta Vidzemes vēlēšanu apgabala ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus.

Saeima ceturtdien apstiprināja arī Lienes Liepiņas 10.Saeimas deputātes pilnvaras.

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas pārstāvji iepriekš paskaidroja, ka pēc Galvanovska lēmuma nolikt mandātu nākamā amata kandidāte no politisko partiju apvienības "Vienotība" Vidzemes vēlēšanu apgabala saraksta ir Ilze Vergina, taču viņa atteicās no 10.Saeimas deputāta pilnvarām un turpinās pildīt deputātes pienākumus uz laiku. Līdz ar to 10.Saeimas deputāta pilnvaras iegūs Liepiņa, kura jau iepriekš Saeimas sastāvā iestājās uz laiku.

Centrālā vēlēšanu komisija deputātus informēja, ka nākamie kandidāti, kas varētu iegūt deputāta mandātu uz laiku, ir no apvienības "Vienotība" kandidātu saraksta Vidzemes vēlēšanu apgabalā ievēlētie Andis Caunītis un Ainārs Šteins. Taču Caunītis jau pilda deputāta pilnvaras uz laiku, savukārt Šteins atteicies kļūt par Saeimas deputātu. Tādēļ Saeimas prezidijs aicināja 10.Saeimas sastāvā iestāties Žūriņu.

Žūriņš piekrita uzņemties 10.Saeimas deputāta amata pienākumus uz laiku, kamēr no politisko partiju apvienības "Vienotība" kandidātu saraksta Vidzemes vēlēšanu apgabalā ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus.