Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

SCP atbalsta iekļaušanos partijā “Vienotība"

Partijas "Sabiedrība citai politikai" (SCP) ārkārtas biedru kopsapulcē sestdien tika atbalstīta partijas reorganizācija, izveidojot partiju "Vienotība", informē SCP biroja Zanda Frīdenberga.

Kopsapulces dalībniekus uzrunāja arī tieslietu eksperts Andrejs Judins, kurš nolēmis iet politikā, pievienojoties SCP.

Vēlmi palikt SCP rindās un iekļauties partijā "Vienotība" kopumā izteikuši 248 biedri, par situāciju informēja partijas pārstāve. Savukārt kopsapulcē klātesošie 135 biedri ar 128 balsīm "par" atbalstīja partijas reorganizāciju.

Partijas priekšsēdētājs Aigars Štokenbergs savā uzrunā norādīja, ka SCP ir panākusi daudzu savu sākotnējo mērķu realizāciju, taču pašreiz Latvijas politika ir pārmaiņu priekšā – vairāk nekā iepriekš esot nepieciešama liela, stipra, saliedēta un kompetenta partija, jo, lai cik labas idejas būtu SCP, "viens nav darītājs".

Viņš uzsvēra, ka turpmāko mērķu sasniegšanai būs nepieciešama lielāka partija ar lielāku cilvēku skaitu un, cerams, lielāku pārstāvniecību Saeimā un valdībā.

Frīdenberga pastāstīja, ka uzrunu teica SCP atbalstītājs, topošais SCP biedrs, tiesību zinātņu doktors Judins. Viņš savā runā norādīja, ka kritizēt ir viegli, taču vajadzīga drosme, lai iesaistītos un kļūtu par pārmaiņu virzītāju. Tas arī ir iemesls, kāpēc viņš ir pieņēmis lēmumu iesaistīties politikā, nevis stāvēt malā.

Jau ziņots, ka partijas "Vienotība" dibināšanas kongress iecerēts 6.augustā.

Jaundibināmās partijas "Vienotība", kas tiks izveidota, saplūstot trim partijām, līdere būs Solvita Āboltiņa ("Jaunais laiks"), liecina reorganizācijas līguma projekts.

Jaunās partijas valdes priekšsēdētāja būs Āboltiņa, bet kopumā valdē darbosies 15 cilvēku – Aigars Štokenbergs, Ģirts Valdis Kristovskis, Valdis Dombrovskis, Kārlis Šadurskis, Artis Pabriks, Dzintars Zaķis, Arvils Ašeradens, Aleksejs Loskutovs, Silva Bendrāte, Sanita Stelpe, Karīna Korna, Edgars Jaunups, Jānis Avotiņš un Krišjānis Bušs.

Revīzijas komisijā darbosies Inese Kalniņa, Andrejs Muzikants un Ilgonis Leišavnieks. Savukārt Ētikas komisijā stradās Ina Druviete, Dace Kizino, Liene Liepiņa, Ilze Viņķele, Guna Mickēviča, Artis Strautiņš, paredz reorganizācijas līgums.

Triju partiju – "Pilsoniskā savienība", "Jaunais laiks" un "Sabiedrība citai politikai" – reorganizācijas līguma projekts paredz, ka reorganizācija notiks saplūšanas ceļā, trim partijām beidzot pastāvēt bez likvidācijas procesa.