Pēc VK aizrādījuma likvidē Administrācijas skolas direktora palīga vietu; Rusmanim veido jaunu amatu

Pēc Valsts kontroles aizrādījuma likvidēta Valsts administrācijas skolas (VAS) direktora palīga amata vieta, tomēr līdzšinējais šo pienākumu pildītājs Uģis Rusmanis darbu VAS nav zaudējis – no jūlija viņš strādā par ēkas apsaimniekošanas speciālistu.

Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta vadītāja Laine Kučinska norāda, ka saskaņā ar VK ieteikumu ir izvērtēti VAS darbinieku amatu pienākumi, izdarot izmaiņas amatu klasifikācijā un VAS štatu sarakstā.

Tādējādi pēdējā jūnija dienā likvidēts direktora palīga amats, kuru līdz šim ieņēma Uģis Rusmanis. Tā bija jauna amata vieta.

Tomēr VAS direktore Baiba Pētersone nolēmusi no jūlija izveidot jaunu amata vietu – apsaimniekošanas speciālists, lai nodrošinātu skolas apsaimniekošanu un arī tehniski nodrošinātu apmācību veikšanu. Rusmanis jaunajā amatā ik mēnesi saņems 825 latus. Iepriekš viņa alga gadā bija 20 tūkstoši latu.

Jau vēstīts, ka Valsts kontrole revīzijā secināja, ka VAS direktora palīga vietas izveide ir nelietderīga valsts budžeta līdzekļu izlietošana.

Revidenti konstatējuši, ka daži direktora palīga amata pienākumi pārklājas ar pārējo VAS darbinieku amatu aprakstos noteiktajiem pienākumiem, turklāt atbilstoši amatu aprakstiem gan palīga, gan finansista pienākums ir pildīt direktora amata pienākumus viņa prombūtnes laikā.

Tādējādi, nemainoties VAS funkcijām un uzdevumiem, skolā ir izveidota jauna amata vieta – direktora palīgs, kura uzdevumi pārklājas ar citu darbinieku pienākumiem, uzsvēra kontrole.

Šā gada sākumā VAS direktores amatā tika pārcelta bijusī Valsts kancelejas direktores vietniece Baiba Pētersone, savukārt Rusmanis tika iecelts par direktores palīgu, kas bija jauna amata vieta.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.