Uz atvadām amatpersonas no Zatlera dāvanā saņem pulksteni vai pildspalvu

Valsts prezidents Valdis Zatlers 21. jūnijā tikšanās laikā ar Pasaules Brīvo latviešu apvienības valdes priekšsēdētāju Mārtiņu Sausiņu pasniedz dāvānu © Toms Kalniņš, Valsts prezidenta kanceleja

Amatā uz vēl vienu prezidentūras termiņu nepārvēlētais Valsts prezidents Valdis Zatlers atvadu vizīšu laikā amatpersonām un citiem sabiedrībā pazīstamiem cilvēkiem pateicībā par sadarbību pasniedz pulksteni vai pildspalvu.

Rokaspulkstenis un īpaša pildspalva ir Valsts prezidenta kancelejas reprezentācijas dāvanas.

Dāvanas tiek pasniegtas, lai pateiktos par kopīgo sadarbību un novērtētu amatpersonu darbu valsts labā, norādīja Zatlera preses sekretāre Ilze Rassa.

Zatlers pats pieņem lēmumu, kuram no augstajiem viesiem atvadoties kādu dāvanu pasniegt.

Valsts prezidents Zatlers pie sevis pēdējās prezidentūras nedēļās aicina augstākās valsts politiskās amatpersonas, tieslietu jomas augstākās amatpersonas, lai pateiktos par sadarbību. Līdz šim pie prezidenta atvadu vizītē, beidzot prezidentūras četrus gadus, ieradies arī katoļu baznīcas galva Zbigņevs Stankevičs.

Jau ziņots, ka Zatleram Rīgas pils būs jāpamet 7.jūlijā. Dienu vēlāk Saeimas ārkārtas sēdē prezidenta svinīgo zvērestu nodos jaunievēlētais prezidents Andris Bērziņš.

Svarīgākais