Bērziņš par savu pienākumu uzskata likumu ievērošanas nodrošināšanu valstī

Jaunievēlētais Valsts prezidents Andris Bērziņš (Zaļo un zemnieku savienība) par savu prioritāti uzskata nepieciešamību nodrošināt likumu ievērošanu valstī.

"Šajā situācijā skaidri priekšplānā nostājas [nepieciešamība] strādāt pie tā, lai visi Latvijā ievērotu likumu," otrdien LNT raidījumā "900 sekundes" uzsvēra Bērziņš.

"Tas tomēr ir saistīts nevis ar trijiem vai dažiem cilvēkiem," vēl piebilda jaunievēlētais prezidents, norādot, ka likumu ievērošana ir pirmais noteikums, lai valsts varētu normāli attīstīties.

Runājot par saviem plāniem jaunajā amatā, konkrētus pirmos darbus viņš gan nevarēja nosaukt, vien norādot, ka "pamatpienākumi jau nekur nepaliek" un daļu no tiem viņš pat vēl nezina un nav apguvis, kas būs jāizdara.

Tomēr par savu primāro pienākumu viņš uzskata tautas labklājības celšanu.

Jaunievēlētais prezidents arī atkārtoti apliecināja, ka piedalīsies 23.jūlijā gaidāmajā referendumā, skaidri gan nepasakot, kā tajā nolēmis balsot.

"Man tā pārliecība, ka esošā Saeima sastāv no ļoti stipriem cilvēkiem, kuri sevi nav spējuši parādīt," vien uzsvēra Bērziņš, kurš pats patlaban vēl pilda deputāta pienākumus.

Viņaprāt, lielākā daļa no pašreizējiem tautas priekšstāvjiem ir "tiešām godam strādājuši" un, ja 10.Saeima tiks atlaista, neredz iemeslu, kādēļ lai viņi netiktu pārvēlēti arī nākamajā parlamenta sasaukumā, ja vien paši to vēlēsies.

Bērziņš tāpat prognozēja, ka Saeima sesiju starplaikā šovasar sanāks uz vairākām ārkārtas sēdēm, kaut tajās diez vai tiks izskatīti daudzi likumprojekti, jo jau pēdējās Saeimas sēdēs vēl pavasara sesijā bijusi skaidri jūtama priekšvēlēšanu gaisotne.

Latvijā

Nodokļu reformas un grūtās budžeta situācijas dēļ no nākamā gada netiks ieviestas izmaiņas pašvaldību finanšu izlīdzināšanā, intervijā aģentūrai LETA atzina viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Svarīgākais