Daudze sola apturēt darbību partijā, sākot vadīt prezidenta kanceleju

© f64

Pašreizējais Saeimas deputāts Gundars Daudze ("Latvijai un Ventspilij", Zaļo un zemnieku savienība, ZZS) apturēs savu darbību partijā jūlija sākumā, tiklīdz sāks pildīt jaunievēlētā Valsts prezidenta Andra Bērziņa kancelejas vadītāja pienākumus.

"Tiklīdz sākšu darba attiecības prezidenta kancelejā, savu darbību partijā pārtraukšu. Ja tāds ir prezidenta norādījums, man tas jārespektē,” sacīja Daudze.

Jau vēstīts, ka jaunievēlētā Valsts prezidenta Andra Bērziņa kanceleju vadīs bijušais Saeimas priekšsēdētājs un pašreizējais deputāts Gundars Daudze, kurš parlamentā pārstāv ZZS frakciju ir partijas "Latvijai un Ventspilij" biedrs.

Bērziņš, kurš 10.Saeimā pārstāv ZZS frakciju, lai gan nav nevienas partijas biedrs, šonedēļ Latvijas Radio pastāstīja, ka Daudzem būs jāpārtrauc darbība partijā.

"Protams, visiem skaidrs ir noteikums, kam arī Daudzes kungs piekrita, ka kaut kāda politiska pārstāvniecība nebūs. Tā kā es nepārstāvu nevienu partiju, tad arī man tas noteikums ir, lai viņi visi pārtrauktu darbību jebkurā politiskā partijā," klāstīja jaunievēlētais prezidents.

Jaunievēlētais prezidents līdz ar savu komandu oficiāli amatā stāsies 8.jūlijā, kad Saeimā notiks ārkārtas sēde un prezidents dos zvērestu.

Bērziņu Valsts prezidenta amatā Saeima ievēlēja 2.jūnijā. Pašlaik viņš Saeimā vada tautsaimniecības komisiju.

Latvijā

Nodokļu reformas un grūtās budžeta situācijas dēļ no nākamā gada netiks ieviestas izmaiņas pašvaldību finanšu izlīdzināšanā, intervijā aģentūrai LETA atzina viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Svarīgākais