Vidzemes partiju dibinās 23. jūlijā Rūjienā

Vidzemes partijas dibināšanas kopsapulce notiks Rūjienā 23.jūlijā. Rūjiena par dibināšanas vietu izvēlēta gan tāpēc, ka ir viena no skaistākajām un aktīvākajām Vidzemes mazpilsētām, gan tāpēc, lai demonstrētu, ka Vidzemes partijai vienlīdz svarīgas būs gan lauku, gan visa izmēra pilsētu intereses.

"Turklāt Rūjienā savulaik tika formēta Ziemeļlatvijas armija, tur uzbūvēts pirmais Brīvības piemineklis. Tie bija grūti laiki, kad izšķīrās Latvijai būt vai nebūt. Arī tagad ir līdzīgi. Ja nemainīsies Latvijas ekonomiskā politika ‒ Latvija pārskatāmā nākotnē būs tāda paša jautājuma priekšā. Jau tagad tieši ģimenes ar bērniem pirmām kārtām pamet mazpilsētas, pagastus un dodas uz ārzemēm, jo augsto nodokļu un ekonomikas saspiešanas dēļ tautsaimnieciskā dzīve ir komas stāvoklī," teikts iniciatīvas grupas paziņojumā.

Vidzemes parija to vēlas mainīt un uz Saeimas vēlēšanām meklēs partnerus, kuri domā līdzīgi un ir gatavi aktīvai rīcībai.

Latvijā

11. oktobrī notika Izglītības un zinātnes ministres Andas Čakšas vizīte Aizkrauklē, kur notika tikšanās ar matemātikas skolotājiem apvienības trīsdesmitgadei veltītā konferencē, saruna ar pašvaldības pārstāvjiem, viesošanās Aizkraukles profesionālajā vidusskolā un lieliskā daudzfunkcionālā sporta laukuma apskate.

Svarīgākais