Vilnītis pēc atbrīvošanas atbalstīs Zatlera politiskās aktivitātes

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšniekam Normundam Vilnītim ir pārliecība, ka parlaments viņu atbrīvos no amata un nākotnē viņš varētu atbalstīt pašreizējā Valsts prezidenta Valda Zatlera politiskās aktivitātes.

Vilnītis arī pieļauj, ka viņa vietā stāsies bijušais ģenerālprokurors Jānis Maizītis.

Uz jautājumu par saviem nākotnes plāniem, ja parlaments viņu atbrīvos, KNAB priekšnieks ceturtdien īpaši sasauktajā preses brīfingā žurnālistiem atbildēja, ka viņam šķietot simpātiski Zatlera plāni darboties politikā un viņš tos varētu atbalstīt.

"Es teikšu tā: principā, ja pie šāda skatījuma, kāda ir šī Saeima, tad man ļoti simpātiski liekas tas, ko Zatlera kungs taisās darīt, par šo veidojumu, ko viņš runā. Es domāju, ka es varētu atbalstīt šādu domu un ideju," norādīja Vilnītis.

Taujāts par iespējamiem kandidātiem, kas varētu ieņemt viņa vietu, Vilnītis pieļāva Maizīša iecelšanu KNAB priekšnieka amatā.

"Nu kā kandidāts jau labu laiku ir dzirdēts un es saprotu tiek gatavots Maizīša kungs. Tādas ir versijas. Vai tā atbilst vai neatbilst ir grūti teikt," piebilda Vilnītis.

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais